DOLAR 32,3148
EURO 35,1061
ALTIN 2292,306
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Trabzon °C

Başkan Zorluoğlu Nesli Tükenen Balıkları Denize Bıraktı

tha – Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu, Su Ürünleri Merkez Araştırma Enstitüsü’nü ziyaret ederek nesli tükenmekte olan ‘Mersin Balığı’nı denize bıraktı.

Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu, Tarım ve Orman Bakanlığı Tarımsal Araştırmalar ve Politikalar Genel Müdürü Özkan Kayacan, Genel Müdür Yardımcısı Doç. Dr. İlhan Aydın, Enstitü Müdürü Dr. Ercan Küçük ve Trabzon Vali Vekili Nusret Şahin ile birlikte Su Ürünleri Merkez Araştırma Enstitüsü’nü ziyaret etti. Başkan Zorluoğlu, beraberindeki yetkililerle birlikte Gen Havuzu Merkezi inşaatında da incelemelerde bulundu.

TÜRKİYE’NİN ÖNEMLİ MERKEZİ OLACAK

Ziyaret sonrası açıklamalarda bulunan Başkan Zorluoğlu, “Su Ürünleri Merkez Araştırma Enstitüsü’nü ziyaretimizde enteresan deneyimler yaşadık. Çok etkileyici bir kuruluş. Şu anda devam eden ve tamamlandığında burayı çok daha çekici hale getirecek çalışmalar var. Bugün çalışmaları yerinde görme imkanı bulduk. Gen Havuzu Merkezi, bilimsel anlamda balık geni ile ilgili Türkiye’nin çok önemli bir merkezi, dünyada sayılı yerlerden biri olacak. Ayrıca bilimsel çalışmaların yanında, ilimizi ziyaret eden ziyaretçilerimizin bambaşka deneyim yaşayabilecekleri, balıkçılık anlamında dünyanın başka hiçbir yerinde göremeyecekleri bir takım güzellikleri, yenilikleri görebilecekleri bir merkez hayata geçecek” dedi.

BALIKLAR MUTLAKA KORUNMALI

Ziyaret kapsamında nesli tükenmekte olan Mersin balığını da denize bırakan Başkan Zorluoğlu, “Tarihi çağlar ötesine dayanan bir tür olan Mersin balığını temsili olarak Karadeniz’in serin sularına bıraktık. Toplam bin balık Karadeniz’e bırakıldı. Çok dayanıklı bir balık. Umarım bıraktığımız balıklar, uzun yıllar yaşarlar. Tabi insanlarımızın da bu balıkları avlamamaları özel önem arz ediyor. Türü risk altında olan bu balıklar mutlaka korunmalı. Yapılan çalışmalarla sadece Mersin balığı değil, onunla birlikte kalkan balığı, kırmızı benekli alabalık, çaça ismiyle adlandırılan balıkların da hem türleri garanti altına alınıyor hem de denizlere bırakılmak suretiyle türlerinin eksilmeleri de engellenmiş oluyor. Burada Sayın Tarım Bakanımıza ilgili Genel Müdürlüğümüze ve Su Ürünleri Müdürlüğümüze yürekten teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.