DOLAR 32,4714
EURO 34,7715
ALTIN 2479,243
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Trabzon °C

FINDIK VE ÇAYDA KALİTELİ ÜRETİME DESTEK

tha – TOBB Başkanı M.Rifat Hisarcıklıoğlu Artvin’de bir dizi açılışa katılarak iş dünyasına sevindirici haberler verdi. Hopa’daki yeni TSO hizmet binasının açılışını yapan Hisarcıklıoğlu’na Trabzon Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Eyyüp Ergan ve Meclis Üyesi Hami Kuloğlu’ da eşlik etti.


 
TOBB Başkanı M.Rifat Hisarcıklıoğlu iş dünyasına yönelik teşviklerin 2018 yılında da artarak devam edeceğini, KDV yükünün düşürülmesi için yapılan çalışmalarda son aşamaya gelindiğini ve iş yapma kolaylığı sağlamak için önemli reformların hayata geçirildiğini söyledi.

Hopa Ticaret ve Sanayi Odası’nın yeni hizmet binasının açılışı ve istişare toplantısına katılan TOBB Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu Hopa iş dünyası adına, Hopa Limanı’nda serbest bölgenin yanı sıra Lojistik Köy kurulmasını ve Hopa-Batum Demiryolu Projesinin tamamlanmasını talep etti.

​Marka şehir olmanın yolunun birlik ve beraberlikten geçtiğini anlatan Hisarcıklıoğlu, “Hopa’da da bu birlik ve beraberliği görüyorum. Türkiye’nin Kafkasya’ya ve Orta Asya’ya açılan kapısı burası. Yeşili, mavisi, müthiş coğrafi güzellikleri ile önemli bir turizm merkezi, en temiz hava da burada zaten. Çay, fındık, mısır, kivi üretimi ile önemli bir tarım merkezi. Limanıyla, Sarp Sınır Kapısıyla önemli bir lojistik merkezi ve kavşak noktası” dedi.

Sarp’ın kapasitesi artacak..

TOBB olarak Sarp Sınır Kapısı’nı yenilediklerini belirten Rifat Hisarcıklıoğlu, genişleme çalışmalarının sürdüğünü ve bittiğinde kapasitenin 2 katına çıkacağını belirterek şöyle devam etti:

“Şuan Sarp Sınır Kapısı’ndan 7 milyon yolcu ve 1 milyon araç geçiyor. Genişleme bitince kapasite 2 katına çıkacak. Hopa-Borçka arasındaki Cankurtaran Tüneli açıldı. Şimdi deniz üzerine havaalanımız da yapılıyor. Artvin’in hem kendi içinde hem diğer illerimizle hem de yurtdışıyla bağlantısı daha da güçlenecek”

Teşvikler bu yıl da devam edecek..

Hisarcıklıoğlu teşvikler ve istihdam seferberliğinin 2018 yılında da devam edeceğini ifade ederek şöyle konuştu:

“Aylık 100 TL asgari ücret desteği 2018’de de devam edecek. Yeni birini işe aldığınızda prim+vergiyi devlet karşılıyor. Siz sadece maaşını ödeyeceksiniz. Yani 1,600 TL sizden, 900 TL vergi+prim devletten. Teşvikler tam 3 yıl boyunca yürürlükte olacak. Geriye dönük teşviklerinizi de almayı unutmayın. Dünya iş-yatırım yapma kolaylığı endeksinde 60’ıncı sıradayız. Dünyanın en büyük 20 ekonomisinden birisiyiz, ilk 10’u hedefliyoruz. Ama bu tablo ülkemize yakışmıyor. 2 yıl içinde Türkiye’yi bu endekste ilk 20’ye sokmayı hedef aldık. Bu kapsamda çok sayıda eylem planı üzerinde Bakanlarımızla birlikte çalıştık. 100’ün üzerinde reform hazırladık..”

KDV Yükü Düşürülecek.. 

Diğer bir önemli reformunda KDV alanında olduğunu vurgulayan Hisarcıklıoğlu, “KDV alacaklarımız için de Maliye Bakanımızla çalıştık. Ayrıca esnafın üzerindeki KDV yükü de düşürülecek. Tüm bunlar  şuan mecliste. İnşallah kısa sürede yasalaşacak. Sıkıntılarımız yok mu? Elbette var. Ama hepsini aşacak iradeye ve imkâna sahibiz. Bakın birlik ve beraberlik içinde hareket ederek pek çok iyileşme sağladık. Kavga ile sıkıntı çözülmez. Ortak akılla diyalogla çözülür. Bir ve beraber olunca Allah rahmeti ve bereketi de verir. Yeter ki birbirimizi ötekileştirmeyelim. Tüm Türkiye olarak hep birlikte el ele verdiğimizde, ülkemiz hak ettiği yere gelecek. Yani dünyanın en büyük 10 ekonomisi arasına sokacağız. Devletten tek isteğimiz, rakiplerle eşit şartlar olsun. Gerisini biz hallederiz.”

TOBB ve oda borsalar olarak son 1 yılda neler yaptıklarını anlatan Hisarcıklıoğlu, finansman, istihdam ve reform alanlarında nasıl rol oynadıklarının altını çizdi. Nefes kredisi ile 27 bin firmaya yüzde 9, 9 faiz oranıyla finansman sağladıklarını bildiren Hisarcıklıoğlu, KOSGEB’in de 0 faizle 3 yıl vadeli olarak 290 bin firmaya ulaştığını kaydetti. Kredi Garanti Fonu olarak 364 bin firmanın 221 milyar liralık kredisine kefil olduklarını dile getiren Hisarcıklıoğlu, istihdam alanında da çok önemli işler yaptıklarını söyledi.

Fındık ve Çayda kaliteli üretime destek..

Trabzon Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Eyyüp Ergan da borsa olarak öncelikle işlem hacmimizin büyük kısmını teşkil eden fındık ve çay başta olmak üzere, Karadeniz’e özgü ürünlerin üretimini ve ihracatını artırmak için kalite ile verime öncelik tanıyacaklarını söyledi. Ergan, “TOBB’nin bu alanlarda sağladığı desteklere teşekkür ediyoruz. Hepimizin hedefi çok çalışıp, çok üretip, ülkemize çok kazandırmak olmalıdır” dedi.

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.