DOLAR 32,3002
EURO 34,657
ALTIN 2409,584
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Trabzon °C

Demiryolu Serüveni

Gelişmekte olan her ülkede alternatif kısa yollara gidilir.Sonuç alınmada öncelikli olan bu düşünce, aynı şekilde illeri’de birbirine bağlar.
Bugün ülkemiz’de, gelişmesini tamamlamak için birçok alt ve üstyapılar devreye alınmaktadır, gecikmiş olsa dahi, ilimizi bu mağduriyeten kurtarmak için yerel yöneticilerle,tambir siyasi birliktelikle çalışılmakta olduğu gözlenmektedir.
Gelinen nokta, yeterlidir denilemez, hatta kimine göre hiç başlanılmadı’da ifade edilmektedir.Bu ikinci görüş,yani başlanılmadı sözlerine katılmak doğru olmadığı gerçeğiyle,bu ilin genişlemesi ile sosyal ortamın daha bir anlam kazanması için kesinlikle güney çevre yoluna ihtiyaç vardır, tartışmasız olan bu görüşü onaylarken, asıl tüm bu gelişmeleri içine dahil edecek”DEMİRYOLU” nun mutlak surette hayata geçirilmesi gerektiğine işaret vermek istiyorum.
Bu tartışılması bile yapılmaması gereken demiryolu ve tren, bu ilin öncelikleri arasında birincisi sıraya oturmuştur.
Ülkemizin onur abidesi, Mustafa Kemal Atatürk’ün, Trabzon ziyaretlerinde’de önceliklere aldırırdığı demiryolu, bugün tıkanmışlığın önünü açmada bir fırsattır.
Bugünlerde,hemen her platformda oluşum sağlayan demiryolu için, Trabzon harici yapılacak hiçbir çalışma yani alternatifin kabul tarafı yoktur ve (zayıf irade) ile alınmış bir karardır .
Gelinen noktada, altını ısrarla çizmek gereken bu konuda “Trabzon’suz” hiçbir alternatifin çıkış tarafı yoktur.
Bu konuda tüm önyargıları birtarafa bırakarak, tüm STK’lar,vekiller,yerel yetkilerin iştirakiyle, Trabzon Ticaret ve Sanayi odasınca oluşturulacak genel kanaate ışık olan,bir platformda bu konu yeniden masaya yatırılması gerekmektedir.
TTSO’nun girişimiyle, bölge STK’larıda davet ederek bu hassasiyete çözüm oluşturmak gerekmektedir.
Sonuç itibariyle,Demiryolu’nun bölgede işaret ve uygulama merkezi Trabzon’dur, başka hayaller ile rüya görmek, gerçeğe sırt çevirmektir.

Nevzat YILMAZ
[email protected]

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.