DOLAR 32,3339
EURO 35,0825
ALTIN 2308,124
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Trabzon °C

Coğrafi işareti tescillenen Akçaabat Köftesine yönerge hazırlandı

Akçaabat Köftesi Coğrafi işaret tescili değerlendirme toplantısı yapıldı.  Toplantı gündeminde Akçaabat Köftesi Coğrafi işaretinin uygulanmasına ilişkin yönergenin görüşülerek kabul edildi. Üreticilere verilecek izin belgesi ve şartları belirlendi. Denetleme yapacak üyeler ile denetleme komisyonu oluşturulması konuları da karara bağlandı.

1.SUAT HACISALİHOĞLU COĞRAFİ İŞARET AKÇAABAT KÖFTESİNİ KORUYACAKTIR

Başkan M. Suat Hacısalihoğlu Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası tarafından Türk Patent Enstitüsü’nde Coğrafi işareti tescil edilen Akçaabat Köftesinin üretiminden tüketimine kadar geçen süreci kapsayan bir yönergenin oluşturulduğunu söyledi. Hacısalihoğlu yönerge ile Trabzon kültürünün önemli unsurlarından birisi olan Akçaabat Köftesini korumak ve gelecek kuşaklara esasını bozdurmadan teslim etmeyi hedeflediklerini söyledi. Hazırlanan yönergenin esasının Coğrafi işaret kapsamında Akçaabat Köftesinin yasal haklarını korumak olduğunu ifade etti.  Hacısalihoğlu, “Akçaabat Köftesine yıllarca hizmet veren, oluşturulan ağız tadında payları bulunan emekli ustalarımız denetleme üyeleri arasında yer alacak. Süreci sektörle hep birlikte kontrol edeceğiz. ”dedi.

ŞEFİK TÜRKMEN AKÇAABAT KÖFTESİNİ BOZMADAN YENİ KUŞAKLARA VE KÜLTÜRLERE ULAŞTIRACAĞIZ

Akçaabat Belediye Başkanı Şefik Türkmen de ülkemizde ve yurt dışında yaygın olarak bilinen, beğeniyle tüketilen ve aranan Akçaabat köftesinin diğer kültür ürünlerimiz gibi yozlaşmaya, taklide ve tahrife maruz kalmaması için çalıştıklarını ifade etti. Coğrafi işaretin Akçaabat köftesini koruması, aynı esaslarda devam ettirilmesi ve diğer kültürlere tanıtılmasına devam edileceğini söyledi.

Toplantıya Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı M. Suat Hacısalihoğlu, Akçaabat Belediye Başkanı Şefik Türkmen Meclis üyesi Ahmet Haşim Ekici, sektör temsilcileri Nihat Aydın, Şener Kakışım,  Erkan Çelik, Temel Kolotoğlu ile  TTSO Türk Patent Enstitüsü Ofisi Temsilcisi Ümit Orhan katıldı.

 

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.