DOLAR 32,3552
EURO 35,011
ALTIN 2324,082
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Trabzon °C

Büyükşehir’e Sağlıklı Çevre Ödülü

tha – Sağlıklı Şehirler En İyi Uygulama Yarışması’na katılan Trabzon Büyükşehir Belediyesi, Trabzon İklim Değişikliği ile Mücadele Ediyor Projesi kapsamında ‘Sağlıklı Çevre’ ödülüne layık görüldü.

Sağlıklı Kentler Birliği tarafından bu yıl 11’incisi düzenlenen, 35 üye belediyenin 102 proje ile başvurduğu Sağlıklı Şehirler En İyi Uygulama Yarışması’nın ödülleri sahiplerini buldu. Sosyal Sorumluluk, Sağlıklı Şehir Planlaması, Sağlıklı Yaşam ve Sağlıklı Çevre kategorilerinde gerçekleştirilen yarışmada, Trabzon Büyükşehir Belediyesi ‘Sağlıklı Çevre’ ödülünü kazandı.

KATEGORİ ÖDÜLÜ ALAN TEK PROJE

Trabzon Büyükşehir Belediyesinden yarışmanın detayları ile ilgili yapılan açıklamada “Büyükşehir Belediyesi olarak tüm çalışmalarımızda çevre hassasiyetini ön planda tutuyoruz. Trabzon Büyükşehir Belediyesi bünyesinde yürütülen ‘Trabzon İklim Değişikliği ile Mücadele Ediyor’ isimli projemizle başvuru yaptığımız Sağlıklı Şehirler En İyi Uygulama Yarışması’nda ‘Sağlıklı Çevre’ ödülünü kazanmanın mutluluğu içerisindeyiz. Projemiz, ‘Büyükşehir Belediyeleri’nin yer aldığı Sağlıklı Çevre kategorisinde yapılan 13 proje başvurusu arasında ‘Birinci’ olmuştur” ifadeleri kullanıldı.

AKILLI VE ÇEVRE DOSTU OTOBÜS DURAKLARI KURULDU

Projenin amacı ile ilgili de bilgi verilen açıklamada, “Trabzon İklim Değişikliği ile Mücadele Ediyor isimli projemizle, kamuoyunun iklim değişikliği konusunda bilinçlendirilmesi ve bu konuda gerekli ortak çabalarla paydaşların kapasitesinin artırılmasına katkı sağlamak amaçlanmıştır. Bu amaç doğrultusunda Trabzon’da iklim değişikliğine neden olan tarım ve ulaşım sektörlerinde sera gazı emisyonunun azaltılması konusunda kamu kurum ve kuruluşlarını teşvik etmek ve kamuoyunu bilinçlendirmek için eğitim, konferans ve seminerler düzenlenmiştir. Ayrıca proje kapsamında, Trabzon’da yaşayan insanların somut örneklerle yenilenebilir enerji kaynaklarından faydalanma şansını elde etmelerini sağlayacak güneş enerjisi ve entegre pil ile güç üretebilen 5 adet ‘Akıllı ve Çevre Dostu Otobüs Durakları’ kurulmuştur” denildi.

Öte yandan Balıkesir, İzmir ve Muğla Büyükşehir Belediyeleri ise aynı kategoride ‘Jüri Özel Ödülü’ ile ödüllendirilmiştir.

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.