DOLAR 32,3326
EURO 35,1958
ALTIN 2246,806
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Trabzon °C

Özel Açı Koleji Sosyal Sorumluluk Bienali Ve Müzayedesi Yapıldı

Devlet Olarak Engellilerimize Yönelik Önemli Çalışmalar Yapıyoruz. Ama Bundan Daha Önemlisi Özel Eğitim Kurumlarımızın Engellilerimizin Sorunlarına Sahip Çıkması, Çözüm Üreterek Onları Desteklemesidir

Bir otelde gerçekleştirilen müzayedeye Trabzon Valisi Abdil Celil Öz, İl Emniyet Müdürü Murat Köksal, Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç, Türkiye Sakatlar Derneği Trabzon Şube Başkanı Tayfun Serdar, Açı Koleji yöneticileri, veliler ve öğrenciler katıldı.

Burada bir konuşma yapan Vali Öz, “Çok güzel ve anlamlı bir programda yine bir aradayız. Trabzon’da özel eğitim kurumlarımız hem nitelik, hem de nicelik olarak önemli aşamalar kaydediyor. Bu durum ilimiz ve ülkemiz için sevindiricidir. Özel eğitim kurumlarımızın sayısının çoğalması hem eğitimdeki kalitenin artmasına, hem de eğitim kenti kimliğine katkıda bulunuyor. Kamu olarak da bizler bu alandaki çıtayı biraz daha yükseltip hep beraber eğitimi geliştireceğiz” dedi.

Özel Açı Kolejinin açıldığı günden beri kapsamlı ve güzel çalışmalar yaptığını ifade eden Vali Öz, okulun sosyal sorumluluk kapsamında engellilere yönelik projelerine de değinerek, “Engellilerimizin sosyal hayatın her alanında olmasını istiyoruz. Şehrimizin altyapısının ve diğer hizmet alanlarının engellilerimizin kullanımına uygun hale getirilmesi yönünde önemli çalışmalar var. Ama bundan daha önemlisi bu tür kurumlarımızın engellilerimizin sorunlarına sahip çıkması, çözüm üreterek onları desteklemeleridir. Engelsiz eğitim kalitesi yüksek bir Trabzon ve Türkiye için bu tür projelere ihtiyacımız var. Bu güzel sosyal sorumluluk projesi için okul yöneticilerine ve emeği geçenlere teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.

Açı Koleji Yönetim Kurulu Üyesi Fatih Tütüncü de, “Açı Koleji olarak bu etkinlikte öğrencilerimize üretimi, ürettiğinin değer kazanmasını ve bu değerin sosyal anlamda topluma faydalı bir işte kullanmasını hedefledik” dedi.

Konuşmaların ardından sergide bulunan eserler açık artırma ile satışa çıkarılırken, elde edilen gelirler ilimizdeki engelli bireylerin yararı için tahsis edildi.

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.