DOLAR 32,3285
EURO 35,0748
ALTIN 2298,24
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Trabzon °C

Büyükşehir’den İlçelere Milyonluk Yatırımlar

tha – Kent geneline sağlıklı ve kesintisin içme suyu ve altyapı hizmeti sunma gayretinde olan Trabzon Büyükşehir Belediyesi, ilçelerin sorunlarına ömürlük çözümler sunmaya devam ediyor

Trabzon Büyükşehir Belediyesi bağlı kuruluşu TİSKİ Genel Müdürlüğü 18 ilçe 707 mahalleye sağlam altyapı ve sağlıklı içme suyu temin etmek amacıyla çalışmalarına devam ediyor. Büyükşehir Belediyesi’nin Trabzon şehir merkezinin daha sağlıklı bir altyapıya kavuşması yönünde yaptığı çalışmalar ilçelere de yansıdı. Her yıl içme suyu temininde sıkıntı yaşanan mahallelere öncelik veren Büyükşehir Belediyesi çalışmalarına dört bir yandan devam ediyor.

ARSİN İÇME SUYU İŞİ İHALE EDİLİYOR

Bu hafta içerisinde İLBANK A.Ş. Trabzon Bölge Müdürlüğünde gerçekleştirilen toplantıda Arsin, Yomra ve Araklı ilçelerini yakından ilgilendiren Arsin Grup İçme Suyu İşi masaya yatırıldı. İlbank A.Ş. Trabzon Bölge Müdürü Cafer Bilgin ve TİSKİ Genel Müdürü Ali Tekataş’ın da katıldığı toplantıda ihale öncesi tespitler için son görüşmeler yapıldı. İş kapsamında Arsin’in 16, Araklı’nın 7 ve Yomra’nın 3 mahallesine su verilmesi planlanıyor. Yapılacak arıtma tesisinden ise ek olarak 19 mahalleye daha sağlıklı içme suyu sağlanacak.

OF’A 40 MİLYONLUK İÇME SUYU YATIRIMI

Yaklaşık 40 milyon TL bedelli Of İçme suyu ve Paket Arıtma Tesisi İkmal İnşaatı Yapım İşi de tam gaz devam ediyor. İş tamamlandığında Of ilçesinin 23 mahallesine (İrfanlı, Sulaklı, Yeni Mahalle, Kaban, Yukarı Kışlacık, Çamlı, Çamlıtepe, Soğukpınar, Cumhuriyet, Sugeldi, Sefaköy, Serince, Korucuk, Kavakpınar, Ağaçbaşı, Yanıktaş, Tavşanlı, Ballıca, Yemişalan, Saraçlı, Tekoba, Kiraz, Dumlusu) ve Hayrat ilçesinin 4 mahallesine (Yeniköy, Geçitli, Balaban, Balaban Merkez) temiz, sağlıklı ve kesintisiz içme suyu temin edilecek. Öte yandan Araklı ve Sürmene ilçelerine bağlı 11 mahallenin içme suyu şebeke inşaatı da tam gaz devam ediyor.

KRONİK SU SORUNLARI ÇÖZÜME KAVUŞTU

Geçtiğimiz aylarda Beşikdüzü’nde Denizli, Seyitahmet ve Sayvancık Mahallelerinin yarım asırlık su sıkıntısını gideren TİSKİ ekipleri, Şahmelik Mahallesi’nde ise 1350 metre yeni içme suyu hattı imalatı gerçekleştirdi. Her yaz mevsiminde su sıkıntısı yaşanan Ortahisar’a bağlı Yeşilyurt Mahallesi’ne 3150 metre yeni iletim hattı, Dolaylı Mahallesi’ne de 2950 metre içme suyu hattı döşeyen ekipler, mahallelerin yarım asırlık sorununa son verdi.

TİSKİ ELİYLE DEV HİZMETLER YAPILIYOR

TİSKİ Genel Müdürlüğü bünyesinde yeni dönemde kurulan İşletmeler Dairesi Başkanlığı personelleri eliyle de ilçelere dev hizmetler sağlandı. 18 ilçede kendi personeli eliyle toplamda 201 bin 131 metre içme suyu, 8 bin 857 metre kanalizasyon hattı imalatı yapan TİSKİ ekipleri, hat yapımı esnasında bozulan yollara da şimdiye kadar 13 bin 867 m² asfalt ile 5 bin 512 m² beton serdi. Öte yandan tüm ilçelerde başlatılan depo temizlikleri kapsamında bugüne kadar 707 depo temizlendi.

PEK ÇOK PROJEYİ HAYATA GEÇİRDİK

Trabzon’un dört bir yanına adil bir şekilde hizmet götürdüklerini belirten Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu, “Bir yandan merkez ilçemiz Ortahisar’ımızın 565 kilometrelik içme suyunu hattını yenilerken, diğer taraftan da tüm ilçelerin sağlam altyapı ve sağlıklı içme suyu ihtiyaçlarını gideriyoruz. TİSKİ Genel Müdürlüğü eliyle oldukça gayretli çalışmalar ortaya koyarak, bugüne kadar pek çok projeyi hayata geçirip, mahallelerde adeta kronikleşen su sorunlarına son vermeye başladık” dedi.

TOPLAMDA 44 İŞ TAMAMLANDI

Şimdiye kadar ilçelerde yapılan çalışmaları rakamlarla açıklayan Başkan Zorluoğlu, “TİSKİ Genel Müdürlüğü olarak şimdiye kadar 61 milyon TL bedelli 37 işi tamamladık, toplam bedeli 46 milyon TL olan 18 işimiz ise devam ediyor. 20 tane de proje aşamasında olan işimiz var. Ayrıca İLBANK ve TİSKİ eliyle yapımı devam eden 14 ayrı iş devam ederken, 17 adet proje aşamasında olan işimiz mevcut. 7 işimiz de görev süremiz içerisinde tamamlandı. TİSKİ ve DSİ eliyle yapımı devam eden 104 milyon TL’lik bütçeli Akoluk İçme suyu Arıtma Tesisi tamamlandığında da 47 mahallemize sağlıklı içme suyu sağlamış olacağız” diye konuştu.

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.