DOLAR 32,3755
EURO 35,0687
ALTIN 2323,966
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Trabzon °C

Büyükşehir Vektörle Mücadelede Hız Kesmiyor

tha – Trabzon Büyükşehir Belediyesi, vektörle (hastalık yayan canlı) mücadeleye termal ve kanal sisleme çalışması ile devam ediyor.

Trabzon Büyükşehir Belediyesi, şehirde daha rahat bir yaz mevsimi geçirilmesini sağlamak adına sivrisineklerin kışlak alanı olan rögar, kirli su, yağmur suyu, bakslar ve menfezlerde vektörle mücadele çalışmalarında hız kesmiyor. Sağlık İşleri Dairesi Başkanlığı tarafından oluşturulan 10 ekip, 18 ilçede termal ve kanal sisleme ile vektörle mücadele çalışması yürütüyor.

TERMAL VE KANAL SİSLEME ÇALIŞMASI YAPILIYOR

Trabzon Büyükşehir Belediyesi tarafından konu ile ilgili yapılan açıklamada, “Sağlık İşleri Dairesi Başkanlığına bağlı ekiplerimiz, Trabzon’u daha temiz daha yaşanılabilir bir kent haline getirmek ve toplum sağlığını korumak adına, 18 ilçemizde vektörle mücadele çalışmalarına yoğun şekilde devam etmektedir. Bu doğrultuda yaşamın her alanında insan sağlığını ve güvenliğini tehdit eden vektörlerle kış mücadelemiz, termal ve kanal sisleme çalışmalarımızla sürmektedir. Kentimizde vektörle mücadele hizmeti ile sivrisinek, karasinek, fare vb. gibi vektör (taşıyıcı) popülâsyonların insan sağlığını tehdit etmeyecek düzeyde tutulması hedeflenmektedir. Vatandaşlarımız da Alo 153 nolu hattımızı arayarak bu yöndeki şikayet ve taleplerini bizlere iletebilirler. Vektörle mücadele çalışmalarımıza hız kesmeden devam edeceğiz” ifadeleri kullanıldı.

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.