DOLAR 32,4008
EURO 35,1404
ALTIN 2324,016
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Trabzon °C

Bölgenin parlayan yıldızı Trabzon’un motor gücü iş dünyası

Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası (TTSO) Meclis Başkanlık divanı ve yönetim kurulu, göreve yeni başlayan Trabzon Valisi Yücel Yavuz’u makamında ziyaret ederek hayırlı olsun dileklerini iletti. Vali Yavuz, “Trabzon iş dünyasında, sanatta, tarihte, sporda her şeyde ön planda bir ilimiz. Bölgenin parlayan yıldızı. Burada motor güç iş dünyasıdır, özel sektördür” dedi.

TTSO HEYETİNDEN ZİYARET

TTSO Meclis Başkanı M. Şadan Eren, Yönetim Kurulu Başkanı M. Suat Hacısalihoğlu, meclis başkanlık divanı ve yönetim kurulu üyeleri, Gümüşhane Valiliği görevini yürütürken, son kararname ile Trabzon’a atanan Vali Yücel Yavuz’u ziyaret etti. TTSO Meclis Başkanı M. Şadan Eren, “Hayırlı olsun. Allah mahcup etmesin. Başarılarınızın devamını diliyoruz” ifadesini kullandı. TTSO Başkanı M. Suat Hacısalihoğlu ise, “DOKA’da sizinle beraber mesai yaptık. Ama şimdi daha yakın bir mesai içinde olacağız. Yöreyi tanıyorsunuz. Kısa zamanda Trabzon’u gözden geçirince de her şey hazır olur. Bizi ziyarete geldiğinizde de size bir sunum yaparak ekonomiyi de A’dan Z’ye anlatırız, hedeflerimizi sizinle paylaşırız” diye konuştu.

VALİ YAVUZ: TRABZON BÖLGENİN PARLAYAN YILDIZI

Trabzon Valisi Yücel Yavuz da, çalışma tarzının iş dünyası, özel sektör ve sivil toplumla istişare etmek üzerine olduğunu belirterek şunları söyledi:

“Trabzon iş dünyasında, sanatta, tarihte, sporda her şeyde ön planda bir ilimiz. Bölgenin parlayan yıldızı. Bunun daim olması için gayret sarfedeceğiz. Burada motor güç iş dünyasıdır, özel sektördür. Tüccarımız, sanayicimizdir. Nihayetinde insanlara ekmek veren kurumdur. Trabzon üzerinde birlikte hareket etmek suretiyle, varsa engeller bunları aşmak lazım. Türkiye zinde, diri ve güçlü olmak zorundadır. AB’deki gelişmelere bakın. İngiltere, ‘olmaz, çıkacağız’ dedi. Ne olacak? Buna hazır olmamız lazım. İş dünyasının bunu değerlendirmesi lazım. Değerlendiriyor zaten şu anda.”

“SİZİ YER YERDE ÖRNEK GÖSTERİYORUM”

Özel sektörün Türkiye için olmazsa olmaz olduğunu vurgulayan Vali Yavuz, sözlerini şöyle sürdürdü;

“Ticaret ve sanayi odaları, bir şehre yön veren, bölgeye yön veren kamu kurumu niteliğinde meslek kuruluşudur. Sizin bu konudaki ön görünüzü, Ar-ge çalışması olsun, bölgeyi, ülkeyi, dünyayı okuma alanındaki başarınızı biliyorum. Örnek de gösterdim her yerde. Birlikte çalışma imkanımız oldu. İnşallah daha da ileri gideceğiz. İş dünyası hazır. Daha iyi olması için de atak ve enerjik bir halde.”

“TIRI VIRI İŞLER BİZİ MEŞGUL ETMEYECEK”

Türkiye’de bürokrasi denen bir olay olduğunun da altını çizen Vali Yavuz, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Sayın cumhurbaşkanımız da sürekli buna vurgu yaparlar biliyorsunuz; Bürokratik oligarşi denilen olay. Bürokrasideki gecikmeler, yaşanılan sıkıntıların en aza indirilmesi için herkeste tek ses ve tek fikir var. Ama uygulamaya geçtiğimizde sorunlar olduğu bazı örneklerde görülüyor. Birlikte çalışmaktan kasıt budur. Bir işadamı arkadaşımız çok iyi niyetle bir yere yatırım yapmak istiyor ama kamu kurumundan evrakı çıkmıyor. O bende yazmaz Suat Başkan. Gümüşhane’de örnekleri var. En çok üzüldüğüm şudur. Başvurmuş, 3 aydır evrakı çıkmamış. ‘Ya kardeşim, gel bakalım, hangi kurumdan çıkmamış’ diyorum, o kurumun müdürünü çağırıyorum. Akşama evrak geliyor. Olay budur. Tırı vırı, bıdı bıdı işler bizi meşgul etmeyecek. Burada oturmam ben. Burada oturtmayacaksınız beni. İmza atılacaksa gelsin peşimizden imzayı attırsın.”

 

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.