DOLAR 32,3465
EURO 35,1168
ALTIN 2307,51
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Trabzon °C

Bir kan, bir can

tha – Genç, kan bağışında bulundu

Trabzon / Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç, Türk Kızılayı’nın “Kurtarmak bizim kanımızda var. Büyük Trabzonspor taraftarını kan bağışı kampanyamıza katılmaya çağırıyoruz” sloganıyla düzenlediği kan bağışı kampanyasına katıldı. Kızılay personellerinin gerekli işlemleri tamamlamasının ardından kan bağışında bulunan Başkan Genç, “Bir kan, bir can” diyerek bağışlanan kanların acil durumların yanı sıra, terörle mücadele eden Türk Silahlı Kuvvetleri personellerinin tedavisinde de kullanıldığını söyledi.

MEHMETÇİK İÇİN ÖNEMLİ

Terörle mücadele için Türk Silahlı Kuvvetleri tarafından icra edilen ‘Barış Pınarı Harekatı’na katılan askerlerin tedavisinde de kullanılabileceğini dile getiren Başkan Genç, bütün vatandaşları kan vermeye çağırdı. Genç, “Türk Kızılayı tarihten günümüze her zaman milletimizin yanında yer almış, en zor durumlarda vatandaşlarımızın yardımına koşmuş; bunun yanı sıra dünyada da tabii afetlerde hiçbir ırk ve inanç ayrımı gözetmeden bütün milletlerin yanında yer almış güzide bir kurumumuzdur. Her zaman mazlumların yanında yer alan, insanlık dramlarının yaşandığı coğrafyalara el uzatan dünyadaki sayılı yardım kuruluşları arasında yer alan Kızılay’ımıza her zaman maddi ve manevi olarak destek olmalıyız.” dedi.

BİRÇOK KEZ KAN BAĞIŞINDA BULUNDUM

Her fırsatta Kızılay’ın kan bağışı kampanyalarına destek olduğunu ifade eden Başkan Genç, “Bir gün bizim de kana ihtiyacımız olabilir. O nedenle şimdiden kan bağışında bulunmak hepimizin hayatı için çok önemli bir konu. Kahraman Mehmetçiğimiz şu anda Suriye’de terörle mücadele ediyor. Allah korusun herhangi bir yaralanmada acil kan ihtiyacı olabiliyor. Bizim bağışladığımız her bir kan başka insanların hayata tutunması anlamına geliyor. Kan bağışında bulunmak, ayrıca doktorlarımızın belirttiği gibi, sağlık açısından da, vücudun kendini yenilemesi açısından önemli bir konu… Bu nedenle her fırsatta Kızılay’ın kan bağışı kampanyalarına destek olmaya çalıştık. Birçok kez kan bağışında bulundum… Vatandaşlarımızı da kan bağışı kampanyasına katılmaya davet ediyorum.” diye konuştu.

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.