DOLAR 32,3357
EURO 35,1664
ALTIN 2241,553
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Trabzon °C

Başkan Zorluoğlu Yelken Yarışlarının Startını Verdi

tha – 24 Şubat Trabzon’un Kurtuluşu etkinlikleri kapsamında düzenlenen yelken yarışlarının startını, Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu verdi. Kıyı Emniyeti’ne ait gemi ile denize açılan Başkan Zorluoğlu, yarışmacılara başarılar dileyerek yarışı başlattı.

Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen yarışmaya Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü ile Beşikdüzü Yelken Kulübü sporcuları da destek verdi. Faroz Limanı’nda düzenlenen yelken yarışları öncesi açıklamalarda bulunan Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu “Bu sene Trabzon’umuzun kurtuluş yıl dönümü etkinliklerini farklı bir anlayışla hazırlıyoruz. Trabzon’umuzun düşman işgalinden kurtuluşunu inşallah bu yıl gerek sportif anlamda gerekse sosyal ve kültürel anlamda çok daha zengin programlarla bir hafta boyunca sürecek etkinliklerle kutlayacağız. Bu çerçevede sportif aktiviteler arasında yelken sporumuz da var. Bugün yelken yarışlarını gerçekleştiriyoruz. Yelkenin yanında birçok branşta da müsabakalar yapılıyor” dedi.

GÜZEL BİR HAFTA YAŞATMAK İSTİYORUZ

40 Uluslararası Yarı Maratonu ilgili de açıklamalarda bulunan Başkan Zorluoğlu, “Bu sene Uluslararası Trabzon Yarı Maratonu ve Halk Koşusu Maratonumuzun 40. yıl dönümü. 40 yıl önce başlayan yarı maratonu, bu sene inşallah daha güçlü şekilde ulusal ve uluslararası düzeyde büyük bir katılımla gerçekleştireceğiz. Bununla ilgili güzel teşvik ve ödüllerimiz var. Ulusal düzeyde de canlı yayın gerçekleşecek. Bu da maratonumuzu daha görünür hale getirecek. Maratonumuzu önümüzdeki yıllarda daha da zenginleştirerek adından söz ettiren bir hale getireceğiz. Ayrıca konser organizasyonları düzenliyoruz. 24 Şubat’ta Haluk Levent Trabzonlular ile buluşacak. Halkımıza, çocuklarımıza ve gençlerimize güzel bir hafta yaşatmak istiyoruz. Katılan bütün sporcularımıza başarılar diliyorum” ifadelerini kullandı.

SU SPORLARINI YAYGINLAŞTIRACAĞIZ

Trabzon’un deniz şehri olmasına rağmen su sporlarının çok da yaygın olmadığını gördüğünü belirten Başkan Zorluoğlu “Bu durumdan çok da memnun değilim. Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü ile Büyükşehir Belediyesi Gençlik ve Spor Hizmetleri Dairesi Başkanlığı olarak bu işin üzerine eğileceğiz. Amacımız Trabzon’a su sporları merkezi kazandırmak. Bu merkezi de dolgu alanlarımızın üzerine yapmayı düşünüyoruz” şeklinde konuştu.

Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu’nun start vermesinin ardından başlayan yelken yarışlarında dereceye giren sporculara cumartesi günü düzenlenecek programla ödülleri verilecek. Yarışlarda dereceye giren sporcular şu isimlerden oluştu:

Laser Kızlar:

1.Asya Zengin

2.İpek Aydın

3.Asya Demirci

Laser Erkekler:

1.Emre Sefa Dilli

2.Sertaç Alp Dilli

3.Enes Töre

Optimist Kızlar:

1.Nurbanu Dilli

2.Aleyna Bensu Çolak

3.Rabia Öncü

Optimist Erkek:

1.Hasan Ali Sağlam

2.Arda Bülbül

3.Bedirhan Usta

Optimist Küçük Kızlar:

  1. Zeynep Sevim Kayış
REKLAM ALANI
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.