DOLAR 32,3621
EURO 34,9624
ALTIN 2325,301
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Trabzon °C

EĞİTİME DESTEK ASFALT DÖKMEKTEN DAHA ÖNEMLİ

“EĞİTİME DESTEK ASFALT DÖKMEKTEN DAHA ÖNEMLİ”

Trabzon İlçe Milli Eğitim Müdürleri Toplantısı’na katılan Ortahisar Belediye Başkanı Av. Ahmet Metin Genç’e eğitime verdiği desteklerden ötürü Ortahisar İlçe Milli Eğitim Müdürü Şükür Köse tarafından plaket takdim edildi.  Toplantıya Trabzon İl Milli Eğitim Müdürü Hızır Aktaş, ilçe milli eğitim müdürleri, Milli Eğitim Destek Hizmetleri Genel Müdürlüğü Eğitim Araştırmaları ve Yayınlar Daire Başkanı Ercan Şen katıldı. Toplantıda söz alan Ortahisar İlçe Milli Eğitim Müdürü Şükür Köse, Ortahisar Belediyesi’nin kurulduğu günden bu yana eğitim kurumlarının ihtiyaçlarının karşılanmasına yönelik gayretli çalışmalar yürüttüğünü belirterek, Ortahisar Belediyesi Başkanı Av. Ahmet Metin Genç’e bu desteklerinden dolayı teşekkür etti. Köse, sözlerini şöyle sürdürdü: “Biz sürekli olarak başkanımızı yanımızda hissettik. Eğitim kurumlarına sağlamış olduğu bu desteklerden dolayı da başkanımıza bir plaketle vermek istedik. Plaket takdiminin yanında başkanımıza sürpriz bir fotoğraf hediyemiz de olacak. Sayın Belediye Başkanımızın iki yılına nasıl baktığımızın göstergesi olarak bu eylemi ortaya koşmuş olacağız. Kabullerinden ötürü kendisine çok teşekkür ediyorum.”

GAYEMİZ VATANINI, MİLLETİNİ SEVEN BİREYLER YETİŞTİRMEK

Belediyelerin görev alanı içinde olmamasına rağmen elinden geldiği kadar bütün okullara destek olmaya çalıştığına vurgu yapan Başkan Genç, vatanına milletine bağlı bir öğrencinin  yetişmesinin altın kaplama asfalt dökmekten daha faydalı bir hizmet olduğunu belirterek, “Eğitim benim için çok önemli. Eğitimde birlikte hareket etmek de çok önemli. Ben eğitimde birlikte hareket edebilme yeteneğine sahip bir Trabzon profili görüyorum. Bu da belediye başkanı olarak beni çok mutlu ediyor. Belki birinci görevimiz olmasa bile bütün okullarımıza belediye başkanı olarak elimden geleni yapmaya çalışıyorum. Diğer belediye başkanlarımızın da ilçelerinde aynı duyarlılığı göstermelerini bekliyorum. Çünkü bir belediye başkanı olarak altın kaplama yol yapmaktan daha ziyade bir anlam ve benim için değer ifade eden, bir talebenin vatanına, milletine bağlı olarak yetişmesine katkı sağlamaktır. Bunun asli paydaşı olan sizlersiniz. Emeği veren sizlersiniz. Sizlerin sayesinde ülkeyi daha ileri noktalara taşıyacak nesiller yetişmekte ve yetişecek.  Buna da yürekten inanıyorum. Hep beraber bu sorumluluğu ve zorunluluğu sırtımızda her zamankinden daha fazla hissederek paylaşmaya devam edeceğiz. Ben tekrar il ve ilçe milli eğitim müdürlerimize, Ankara’dan bize her zaman desteklerini esirgemeyen, sanki Trabzon’da vazife yapıyormuş gibi bir sorumluluk hissederek elini taşın altına koyan daire başkanımıza da sizler adına teşekkür etmek istiyorum. Hepimiz için hayırlı olsun diyorum.” şeklinde konuştu.

Okullara boya, badana ve çevre düzenlemesi gibi birçok desteği sunduklarını belirten Genç, “Çocuklarımızın daha iyi şartlarda eğitim görmesi, öğretmenlerimizin daha sağlıklı koşullarda öğretim hizmeti vermesi adına belediyemizin imkânları doğrultusunda okullarımızın fiziki anlamda daha kaliteli bir hale gelmesi için üzerimize düşen görevi yerine getiriyoruz.” dedi

BELEDİYELERİN DESTEĞİNE İHTİYACIMIZ VAR

Konuşmasında Trabzon için vazife yapmanın boynunun borcu olduğu belirten Milli Eğitim Destek Hizmetleri Genel Müdürlüğü Eğitim Araştırmaları ve Yayınlar Daire Başkanı Ercan Şen, “İki gündür Trabzon’un bütün ilçelerindeki kütüphaneleri denetliyoruz. Çok güzel kütüphane örnekleri gördük. Çok güzel ve değerli insanlarla tanıştık. Gerçekten Trabzon’un ve ülkemizin geleceğine olan inancımız bir kat daha arttı. Zenginleşmiş kütüphane olayı bizim için çok önemli bir olay. Biz yıllarca test çılgını kuşaklar yetiştirdik. Be nedenle okuma kültürüne daha açık kuşaklar yetiştireceğiz. Trabzon için elimizden geleni yapmak bizim vazifemiz. Boynumuzun borcu. Şu anda Trabzon’da 28 tane Z-Kütüphane oldu. İnşallah bu sene bu sayıyı iki katına çıkaracağız. Bizim belediye başkanlarımızdan bir ricamız var. Biz yapıyoruz ama üç-beş tane de onlar yapsın. Çünkü devletin bize verdiği bütçe sınırlı. Bunu ancak belediyelerimizin desteğiyle gerçekleştirebiliriz. Ben belediye başkanımıza okullarımıza verdiği desteklerden dolayı bir kez daha çok teşekkür ediyorum.” ifadelerine yer verdi.

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.