DOLAR 32,4375
EURO 34,7411
ALTIN 2441,873
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Trabzon °C

Bakan Kacır’dan Sporda Performans Ölçüm Ve Yetenek Seçim Merkezi’ne Tam Not

tha – Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu tarafından Türkiye’de 2.’si Trabzon’da hayata geçirilen ‘Sporda Performans Ölçüm ve Yetenek Seçim Merkezi’ni ziyaret etti. Performans ölçüm odalarını tek tek gezen Bakan Kacır, her şeyin düşünüldüğü tesis için Başkan Zorluoğlu’na teşekkür etti.

Özdemir Bayraktar Bilim Merkezi’nin açılışı için Trabzon’a gelen Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu’nun Trabzon’a kazandırdığı ilkler arasında yer alan Sporda Performans Ölçüm ve Yetenek Seçim Merkezi’ne ziyarette buulndu. Sanayi ve Teknoloji Bakanlığının destek verdiği merkeze adeta hayran kalan Bakan Kacır, genç sporcuların performanslarının ölçüldüğü ve yeteneklerinin belirlendiği bu denli bir merkezi Trabzon’a kazandırdığı için Başkan Zorluoğlu’na teşekkür etti. Merkezde bulunan 5 ayrı ölçüm odasını da gezen Bakan Kacır, sporcularla da sohbet etti.

ANKARA’DAN SONRA 2.’Sİ TRABZON’DA

Sporda Performans Ölçüm ve Yetenek Seçim Merkezi ile ilgili Bakan Kacır’a detaylı bilgi veren Başkan Zorluoğlu, “Ankara’dan sonra 2.’sini Trabzon’da hayata geçirmekten gurur duyduğumuz, Sporda Performans Ölçüm ve Yetenek Seçimi Merkezi, Türkiye’de ve neredeyse dünyada kabul görmüş bir spor şehir için çok önemli bir yatırım. Sayın Cumhurbaşkanımızın Trabzon’u teşriflerinde açılışını yaptığımız merkezimize Sanayi ve Ticaret Bakanlığımız ve Gençlik ve Spor Bakanlığımız destek verdi. Merkezi hayata geçirirken  sporun her branşında elit sporcuların yetiştirilmesini, spor ve sporcu altyapısının güçlendirilmesini, spora yeni başlayanlar için doğru yönlendirme yapılmasını, Türk sporcu norm oluşumuna katkı sağlanmasını, dünya ile kıyaslanabilir sporcu verileri oluşturulmasını ve uluslararası alanda başarılı sporcular yetiştirilmesini amaçladık” dedi.

BAŞKA ŞEHİRLERE GİTMEYE GEREK KALMADI

Başkan Zorluoğlu, Sporda Performans Ölçüm ve Yetenek Seçimi Merkezi’nde her yaştan sporcuya hizmet verildiğine de dikkat çekerek, “Burada sporcuların çocukluktan itibaren performansları ölçülüyor. Bu ölçümler sistematik bir şekilde yapılıp, biriktirilip bilimsel bir anlayışla değerlendiriliyor. Çocuklarımızın hangi kas yapısına sahip olduğu, hangi spora daha elverişli oldukları ve hangi sporda daha başarılı oldukları ortaya konuluyor. Biz de Gençlik ve Spor İl Müdürlüğümüz ve Trabzon Üniversitesi ile beraber yeteneklerinin olduğu spor alanlarına onları yönlendiriyoruz. Artık transfer edilmek istenen ve kontrolden geçirilmesi gereken sporcuların başka yerlere gitmesine gerek kalmadı” dedi.

TEDAVİ BÖLÜMÜ BULUNUYOR

Merkezin tedavi bölümüne de değinen Başkan Zorluoğlu, “Sporda Performans Ölçüm ve Yetenek Seçimi Merkezimizin bir performans tarafı, bir sporculara katkı sağlayacak tarafı, bir de iyileştirme tedavi bölümü var. Tedavi bölümü ortaya çıkan sıkıntıları tedavi edecek uzmanlığa sahip. Burayı sadece bölgenin değil Gürcistan’dan gelen sporcuların da performanslarının ölçüldüğü merkez haline getirmeyi hedefliyoruz” ifadelerini kullandı.

BAKAN KACIR’DAN BAŞKAN ZORLUOĞLU’NA TEŞEKKÜR

Sporda Performans Ölçüm ve Yetenek Seçimi Merkezi’nin çok önemli bir amaca hizmet ettiğini ve yürütülen çalışmaları çok beğendiğini dile getiren Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, bu denli donanımlı bir merkezi Trabzon’a kazandırdığı için Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu’na teşekkür etti.

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.