DOLAR 32,5809
EURO 34,7731
ALTIN 2491,218
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Trabzon °C

BAŞKAN GÜMRÜKÇÜOĞLU, TRABZON’DA EĞİTİM GÖRMEKTE OLAN YABANCI UYRUKLU ÖĞRENCİLERLE BİR ARAYA GELDİ

BAŞKAN GÜMRÜKÇÜOĞLU, TRABZON’DA EĞİTİM GÖRMEKTE

OLAN YABANCI UYRUKLU ÖĞRENCİLERLE BİR ARAYA GELDİ

Memleketlerinizin umudusunuz

Trabzon’da eğitim görmekte olan yabancı uyruklu öğrenciler ile bir araya gelen Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, “Hem memleketlerimizin, hem İslam dünyasının hem bütün insanlık âleminde zulüm görenlerin ümidi olduğunuzu bilin. Şehrimizde bulunmuş olmanızdan dolayı sizlerle iftihar ediyoruz” dedi.

Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, Trabzon’da eğitim görmekte olan 250 yabancı uyruklu öğrenci ile bir araya geldi. Trabzon’da bir restoranda düzenlenen buluşmada Uluslararası Öğrenci Dernekleri Federasyonu (UDER) Başkanı Mahmut Oğuz ve Karadeniz Uluslararası Öğrenci (KULDER) Derneği Başkanı Umut Özçelik hazır bulundu.

Gecede öğrencilere seslenen Başkan Gümrükçüoğlu, “Hem memleketlerimizin, hem İslam dünyasının hem bütün insanlık âleminde zulüm görenlerin ümidi olduğunuzu bilin” dedi.

CUMHURBAŞKANIMIZ VE BAŞBAKANIMIZIN SELAMLARI VAR

Yabancı öğrencilerin Trabzon’da bulunmasından dolayı mutluluk yaşadıklarını kaydeden Gümrükçüoğlu, “Şehrimizde bulunmuş olmanızdan dolayı sizlerle iftihar ediyoruz. Tahsil görmekte olduğunuz alanlarda en büyük muvaffakiyetleri kendi çalışmanız ve iradenizle, Allah’ın (c.c.) yardımıyla elde edeceğinizi biliyoruz… Trabzon sizin şehrinizdir. Siz bütün İslam dünyasında birbirinizi seviniz, birbirinize bir Müslümanın bir Müslümana göstereceği sevgiyi, bir insanın bir insana göstereceği insan sevgisini ve saygısını gösteren en seçilmiş insanlarımız ve gençlerimizsiniz. Birbirinize sadece bu tahsil hayatınızda değil, yarın memleketlerimizde ve alacağınız vazifelerde de omuz omuza olunuz… Bugün huzur içinde bir araya geldiğimiz ülkemizde 80 ülkeden 180 bin kardeşimizin bulunmasına sebep olan Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakanımız Sayın Ahmet Davutoğlu’nun selamlarını sizlere iletiyorum” ifadelerini kullandı.

Uluslararası Öğrenci (Derneği Başkanı Umut Özçelik de gecede yaptığı konuşmada, “İki yıldır uluslararası ve öğrenci akademisi gezileri düzenliyoruz, sohbet programları gerçekleştiriyoruz. Trabzon’a gelen öğrencilerimize rehberlik faaliyetlerinde bulunuyoruz. Öğrencilerimiz bunları biliyor. Yeni gelen öğrencilerimiz de haberdar böylece haberdar oluyor. İnşallah bugün olduğu gibi bundan sonrada hep birlikte yürüyeceğiz. Bu birlikteliğimiz inşallah dünya genelindeki tüm mazlum ve Müslüman coğrafyalara tesir edecek ve hep birlikte yeni bir yüzyıla birlikte kavuşacağız” şeklinde konuştu.

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.