DOLAR 32,4375
EURO 34,7411
ALTIN 2441,873
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Trabzon °C

Büyükşehir 4 Ekim Dünya Hayvanları Koruma Günü’nü Kutladı

tha – Trabzon Büyükşehir Belediyesinin 4 Ekim Dünya Hayvanları Koruma Günü dolayısıyla düzenlediği etkinlik, hayvanseverlerden ve öğrencilerden büyük ilgi gördü. Sahipsiz canlara özel ilgi gösteren Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu, “Rehabilitasyon merkezimizi son dört senede çok ileri bir noktaya taşıdık. Merkezimizde çok güçlü bir ameliyathane kuruldu. Röntgen cihazları, ultrasonlar, laboratuvar ve diğer üniteleriyle beraber Türkiye’de büyükşehirler arasındaki en donanımlı rehabilitasyon merkezine sahibiz” dedi.

Trabzon Büyükşehir Belediyesi, sahipsiz hayvanlar için yaptığı çalışmalarla örnek olmaya devam ediyor. Türkiye’nin en modern ve en kapsamlı Geçici Hayvan Bakımevi ve Rehabilitasyon Merkezi’ne sahip olan Büyükşehir Belediyesi, sahipsiz canlarla yakından ilgileniyor. Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu ve eşi Sevcan Zorluoğlu, , 4 Ekim Dünya Hayvanları Koruma Günü dolayısıyla öğrencilerle bir araya geldi. Büyükşehir Belediyesi Sağlık İşleri Dairesi Başkanlığı tarafından Geçici Hayvan Bakımevi ve Rehabilitasyon Merkezi’nde gerçekleştirilen etkinliğe Trabzon Tarım ve Orman İl Müdürü İsa Kaplan, İl Jandarma Çevre ve Doğa Hayvan Koruma Timi, TRAHAYKO Başkanı Lütfiye Kaplan ile daire başkanları ve öğrenciler katıldı.

SAHİPSİZ CANLARLA YAKINDAN İLGİLENDİLER

Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu, eşi Sevcan Zorluoğlu ve beraberindekiler programın başında merkezi gezerek, misafir edilen sahipsiz canlarla tek tek ilgilendiler. İlgililerden detaylı bilgi alan Başkan Zorluoğlu, yürütülen çalışmalardan memnun kaldı.

KAPLAN: İNSANOĞLUNA EMANET EDİLDİLER

Programda ilk olarak konuşan Trabzon İl Tarım ve Orman Müdürü İsa Kaplan, “Medeniyetimizde en küçüğünden en büyüğüne kadar her hayvan değerlidir ve biz insanoğluna emanet edilmiştir. Ecdadımızın çok güzel eserleri vardır.  Bu varlık âlemine sevgi şefkat nazarıyla bakalım. Hiçbir canlıyı incitmeyelim. Özellikle kış şartlarında havanlara karşı duyarlı olalım” dedi.

MERKEZİMİZDE HASTA KÖPEKLERİN TEDAVİSİ YAPILIYOR

Öğrencilerin programa gösterdiği ilgiden mutluluk duyduğunu ifade eden Başkan Zorluoğlu, “Bugün Hayvanları Koruma Günü. Bu sebeple bir aradayız. Vakfıkebir’den Akçaabat’tan buraya geldiğiniz için her bir öğrencimize ve öğretmenlerimize teşekkür ediyorum. Bu sizin birer hayvansever olduğunuzu gösteriyor. Sevgili çocuklar burası bir hayvan rehabilitasyon merkezi. Burada sokak hayvanlarını kısırlaştırılması yapılıyor. Sahipsiz sokak hayvanlarından hasta olanların tedavisi yapılıyor. Sakat ve yaşlı olup sokakta yaşayamayacak durumda olan köpeklerin bakımı yapılıyor. Burada onları misafir ediyoruz. Burası bir anlamda hayvan hastanesi” diye konuştu.

EN DONANIMLI REHABİLİTASYON MERKEZİ

Rehabilitasyon merkezini son dört senede çok ileri bir noktaya taşıdıklarını da dile getiren Başkan Zorluoğlu, “Burada çok güçlü bir ameliyathane kuruldu. Röntgen cihazları, ultrasonlar, laboratuvar ve diğer üniteleriyle beraber Türkiye’de büyükşehirler arasındaki en donanımlı rehabilitasyon merkezine sahibiz. Biz sokak köpeklerini uzun süre merkezimizde tutmak istemiyoruz. Onların yeri burası değil. Kısırlaştırmasını yapıyoruz, sağlıklı olanları aldığımız ortamlara bırakıyoruz. Ayağı kırık olan, enfeksiyonu olan hayvanları tedavi ettikten sonra sokağa bırakıyoruz” ifadelerini kullandı.

EMEĞİ GEÇEN HERKESE TEŞEKKÜR ETTİ

Sakat ve yaşlı olan köpekleri ise sokağa bırakmadıklarını vurgulayan Başkan Zorluoğlu, “Onları burada misafir ediyoruz. Herkesin Dünya Hayvanları Koruma Günü kutlu olsun. Peygamber Efendimiz, ‘Siz yerdekilere merhamet edin ki göktekiler de size merhamet etsin’ buyurmuşlardır. Dolayısıyla bize derdini anlatamayan, dili olmayan canlılarımıza merhametli olacağız. Elimizden geldiğince yardımcı olacağız. İnşallah sizler de büyüyünce buradaki ablalarınız ağabeyleriniz gibi hayvanlarla ilgili çok güzel projeler yapacaksınız. Ben Trabzon’da ki sivil toplum kuruluşlarına, sokak hayvanları ile çok güzel çalışmalar yapan Büyükşehir Belediyemiz ile çok güzel projelere imza atan gönüllü dernek başkanlarına ve yöneticilerine çok çok teşekkür ediyorum. Son dört beş senedir Trabzon’da  derneklerle belediyemiz arasında olması gerektiği şekliyle bir iletişim ve iş birliği var. Beraber hep birlikte sokak hayvanlarının daha iyi şartlarda yaşanması için imkân ve zemin oluşturuyoruz. Fedakârca çalışan sivil toplum kuruluşları ve derneklerimize, bizimle yakın çalışan Tarım ve orman Bakanlığının Trabzon teşkilatına değerli müdürümüzün şahsında teşekkür ediyorum” dedi.

BAŞKAN ZORLUOĞLU VE ÖĞRENCİLER GÜLÜMSETTİ

Başkan Zorluoğlu ve öğrenciler arasındaki diyaloglar programa katılanları gülümsetti. “Hayvanları seviyoruz değil mi?” diye soran Başkan Zorluoğlu’na öğrenciler hep bir ağızdan “evet” cevabı verdi. Öğrencilere kedi ve köpek besleyip beslemediklerini de soran Başkan Zorluoğlu, sayının çokluğu karşısında mutlu olduğunu ifade etti ve “Sevgili çocuklar benim de bahçede bir köpeğim var. Bir de kedimiz vardı ama maalesef o kaza sonucu öldü” dedi.

ÖĞRENCİLER KÖPEK KULÜBELERİNİ BOYADI

Programda daha sonra Trabzon Üniversitesi Müzik Öğretmenliği Bölümü öğrencileri pop müzik dinletisi sundu. Trabzon Güzel Sanatlar Lisesi Resim Bölümü öğrencilerinin köpek kulübesi boyama etkinliğinde ise güzel görüntüler ortaya çıktı.

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.