DOLAR 32,5208
EURO 34,7532
ALTIN 2494,387
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Trabzon °C

Arabuluculuk sistemi, iş ve ticari davalarda zaman kaybını önlüyor

tha –  İşçi – işveren arasındaki davalar ve ticari uyuşmazlık davalarında arabuluculuk sisteminin kullanılmasının zaman kaybını önlediği vurgulandı.

TTSO İl Kadın Girişimciler Kurulu İcra Komitesi tarafından düzenlenen İş ve Ticari Davalarda Arabuluculuk konulu panel gerçekleştirildi. Panele Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası (TTSO) Başkan Yardımcısı Mustafa Zihni Serdar, TTSO İl Kadın Girişimciler Kurulu İcra Komitesi Başkan Yardımcısı Zühal Akyüzlü, kurul üyeleri, hukukçular, işadamları ve firma temsilcileri katıldı.

Zühal Akyüzlü’nün açılış konuşmasının ardından Avukat Hande Burma, arabuluculuk sistemi hakkında bilgi verdi. Burma, 1 Ocak 2018 tarihinden itibaren işçi – işveren uyuşmazlıklarında arabulucuya gitmenin dava açma şartı olduğunu, 19 Aralık 2019 tarihinden itibaren de ticari davalarda zorunlu arabuluculuk şartı geldiğini vurguladı. Burma, iş ve ticari davaların temyiz süreci de katıldığında çok uzun sürebildiğini, bu nedenle arabuluculuk sisteminin anlaşmazlığın bir an önce sonuçlanması için önemli olduğunu söyledi.

Panelde daha sonra söz alan Arabulucu Avukat Veysel Malkoç, işçi – işveren uyuşmazlıklarında arabuluculuk uygulamaları, kıdem, fazla mesai, tatil günleri ve yıllık izin konularında katılımcıları bilgilendirdi.

Arabulucu Avukat Kemal Keser ise ticari uyuşmazlıklarda arabuluculukla ilgili bilgiler verdi. Katılımcıların çeşitli konulardaki sorularını da yanıtlayan panelistlere, günün anısına plaket takdim edildi.

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.