DOLAR 32,4651
EURO 34,8479
ALTIN 2450,264
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Trabzon °C

Filipinler Heyeti, KTÜ’yü Ziyaret Etti

tha – Karadeniz Teknik Üniversitesi ile Filipinler Yükseköğretim Kurumları arasında, Akademik Gelişim ve Üniversitelerarası Değişim Programları İş Birliği Toplantısı yapıldı. Filipinler Cumhuriyeti Yükseköğretim Komisyonu üyelerinden oluşan heyet  uluslararası iş birliği için KTÜ’yü ziyaret etti.

Filipinler ve Türkiye’deki Üniversiteler Arasında “Development of Academic And Exchange Programs Among Universities in The Philippines and Türkiye” (Akademik Gelişim ve Üniversitelerarası Değişim Programları)  Projesi kapsamında Türkiye’yi ziyaret eden Filipinler üniversite temsilcileri, geçen hafta YÖK’te imzalanan protokoller çerçevesinde yapılacak iş birliklerini görüşmek üzere KTÜ yi ziyaret etti.

Trabzon’a gelen Filipinler Cumhuriyeti Yükseköğretim Komisyonu Üyeleri, KTÜ Rektörü Prof. Dr. Hamdullah ÇUVALCI tarafından makamında ağırlandı.

Rektörlük makamında gerçekleştirilen görüşmede Rektör Yardımcıları; Prof. Dr. Akif CİNEL, Prof. Dr. Halil İbrahim OKUMUŞ ve Prof. Dr. Cemil RAKICI ile Dış İlişkiler Koordinatörü Prof. Dr. Ercan KÖSE de bulundu.

Rektör Prof. Dr. ÇUVALCI görüşmede Filipinler üniversite temsilcilerini Üniversitede ağırlamaktan duyduğu memnuniyeti ifade etti ve heyete, Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) hakkında bilgiler verdi.

Filipinler üniversite temsilcilerinden Mindanao Eyalet Üniversitesi-Naawan Kampüsü Rektörü Prof Dr. Elnor C. Roa da görüşme esnasında proje ve projeye ortak olan üniversiteleri tanıttı. Rektör Roa, Akademik Gelişim ve Üniversitelerarası Değişim Programları Projesi’nin Filipin Yükseköğrenim Komisyonu’nun (CHED) 2019 yılındaki akademik misyonunun bir çıktısı olduğunu ve projeye seçilen üniversitelerin, özellikle Balıkçılık ve Deniz Bilimleri alanında en iyi eğitim kurumları olarak Filipinler Yükseköğretim Komisyonu tarafından tanınırlığına dikkati çekti. Kendilerine gösterilen ilgiden dolayı KTÜ Rektörüne teşekkürlerini ileten Heyet Üyeleri, KTÜ ile iş birliği yapmaktan dolayı memnuniyetlerini ifade etti.

Rektörlük makamında yapılan görüşmenin akabinde imzalanan protokoller çerçevesinde, hayata geçirilecek iş birliklerini belirlemek amacıyla Senato Salonu’nda bir toplantı yapıldı. Ankara’da imzalanan protokollerin detaylarının görüşüldüğü toplantıda; hangi konularda araştırma yapılacağı, ortak program açma, ortak diploma gibi konuların nasıl hayata geçirileceği, öğrenci ve öğretim üyesi hareketliliği/değişimi, araştırmacı/bilim insanı programları, uluslararası konferanslar, kütüphane kaynaklarının paylaşımı, laboratuvar eğitimi ve diğer konuları içeren gündem maddeleri görüşüldü.

Toplantıda projeye ortak olan yedi üniversitenin temsilcileri sırasıyla üniversitelerinin tanıtımlarını gerçekleştirdi.

Ayrıca yapılacak iş birliklerinde kurum olarak imkânlarını ve KTÜ’den beklentilerini ifade etti. Son olarak proje dahilinde ‘Sorumlu Balıkçılık ve Sürdürülebilir Su Ürünleri Yetiştiriciliği’ konusunda uluslararası bir konferans düzenlenmesine karar verildi ve konferansın detayları konuşuldu. İmzalanan iş birliği anlaşmalarının ardından heyetler, iki ülke arasında eğitim alanlarındaki iş birliğini daha da geliştirmek için üniversiteler arasında akademik ve diğer alanlarda yapılabilecek çalışmaları görüştü.

Proje toplantısının son bölümünde; Kanuni Kampüsü, Sürmene Deniz Bilimleri Fakültesi ile Çamburnu Yerleşkesi içerisinde bulunan birimleri gezip incelemelerde bulunan Heyet Üyeleri, yürütülen faaliyetler hakkında bilgilendirildi.

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.