DOLAR 32,2298
EURO 35,0892
ALTIN 2269,61
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Trabzon °C

TÜP BEBEKTE BAŞARI ORANI YILDAN YILA YÜKSELİYOR!

Tha – Tüp bebek tedavisinde son yıllarda yaşanan gelişmeler, çocuk özlemi çeken çiftlerin ümitlerini artıran bir noktaya geldi. Erdem Hastahanesi Tüp Bebek Merkezi Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Op. Dr. Emel Türkoğlu, tüp bebek uygulamasındaki başarı seviyelerinin son 15 yılda ortalama yüzde 50 seviyelerine geldiğini söyledi.

Çocuk sahibi olamayan çiftlerin en büyük ümit kaynağı olan tüp bebek tedavisinde son dönemlerde ümit verici gelişmeler yaşanıyor. Geçmiş yıllarda oldukça pahalı ve başarı şansı düşük olan uygulama üzerinde son yıllarda yapılan bilimsel çalışmalar hem çiftlerin katlanması gereken maddi yükün azalmasına, hem de başarı şansının artmasına yol açmış durumda.

TÜP BEBEKTE BAŞARIYI ETKİLEYEN FAKTÖRLER NELER?

Son yıllarda laboratuvar tekniklerinin ve yeni tedavilerin tüp bebek uygulamalarında dünya genelindeki başarı oranını ortalama %50’lere getirdiğini ifade eden Erdem Hastahanesi Tüp Bebek Merkezi Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Op. Dr. Emel Türkoğlu, “ Bu oran anne adayının yaşıyla da orantılı. 30 yaşın altındaki denemelerde başarı oranı yüzde 50’lerin de üstüne çıkarken, 40 yaş üzerinde ise %15’in altına düşüyor. Yumurta ve sperm kalitesi, tüp bebek uygulaması sonrası elde edilen embriyoların kalitesi, rahmin ve tüplerin durumu, kaçıncı deneme olduğu, anne adayının ruhsal durumu, çiftin tedaviye uyumu gibi faktörler de gebelik şansını değiştiren unsurlardır” diye konuştu.

“TÜP BEBEK ARTIK DAHA ULAŞILABİLİR BİR TEDAVİ”

Türkiye genelinde çocuğu olmayan çiftlerin tedavi için başvuruda gecikmeleri nedeniyle ortalama başarı şansının hasta yaşına göre değişmekle beraber %30-40’larda olduğunu ifade eden Op. Dr. Türkoğlu, “Tüp bebek tedavisinde en yüksek başarı 35 yaşın altındaki anne adaylarında sağlanıyor. Bizim merkezimize başvuran çiftlerin demografik yapısına baktığımızda 35-45 yaş aralığını görüyoruz. Son üç yıllık gebelik oranlarına baktığımızda Türkiye ortalamasında bulunduğumuzu görüyoruz” ifadelerini kullandı.

MERKEZİMİZE BAŞVURAN HERKES ÖN GÖRÜŞME VE SPERM TESTİYLE DEĞERLENDİRİLİYOR

Erdem Hastahanesi Tüp Bebek Merkezi’ne çocuk tedavisi için başvuran çiftlerin değerlendirmesi, ilk muayeneleri ve sperm testleri yapılıyor. Gerekli tetkik ve tedavi protokolleri belirlendikten sonra en kısa sürede tedaviye başlanıldığını belirten Op. Dr. Türkoğlu, “Çocuk özlemi çeken çiftlerimiz, toplumsal durumumuz nedeniyle bu aşamaya kadar bile gelirken bazen zorlanabiliyorlar. Erdem Hastahanesi olarak biz de çiftlerimize her türlü kolaylığı sağlayarak destek olmaya çalışıyoruz” ifadelerini kullandı.

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.