DOLAR 32,3781
EURO 35,1351
ALTIN 2326,063
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Trabzon °C

AKYAZI’DA YOL ÇALIŞMALARI DEVAM EDİYOR

AKYAZI’DA YOL ÇALIŞMALARI DEVAM EDİYOR

Ortahisar Belediyesi tarafından özellikle köyden ve beldeden dönüşen mahallelerde ve ilçenin yüksek kesimlerinde yapılması planlanan yollar kapsamında çalışmalar devam ediyor.

Bir yandan mevcut yolların yapımına devam ederken, bir taraftan da yeni yollar açtıklarını ifade eden Ortahisar Belediye Başkan Yardımcısı Kemal Çoban, “7-8 noktada çalışmalarımıza devam ediyoruz. Bir yandan yol yapılanmaları devam ederken bir yandan da yeni yollar açıyoruz. Özellikle belde belediyelerinden mahalleye dönen yerlerde, şuanda Akyazı mahallemizde olduğu gibi geçmiş dönemde yapılan imar çalışmaları ile birlikte yol terkleri yapılmış idi. 18 yapılarak yollar terke alınmış ve terke hazır. Bizde bu terk olan yerlerdeki yolları muhtarımızın müracaatıyla açıyoruz. Dolayısıyla alternatif yollar üretmeye başladık. En önemli mesele bir taraftan mevcut yolları yaparken bir taraftan da yeni yolları da açmayı programımıza almıştık ve devam ediyoruz. Bu çalışmaları önemsiyoruz ve çalışmalarımıza aralıksız devam ediyoruz” dedi.

Standart yollar yapmak istiyoruz.
Çoban, “Biz Ortahisar Belediyesi olarak gerçekten standart yollar yapmak istiyoruz. Bununla ilgili beldelerde terki yapılan yollarda sorun yok. Onları açıyoruz. Köyden mahalleye dönen yerlerde de muvafakat alıyoruz ve çalışmalarımızı o muvafakat ile yapıyoruz. Biz artık kalıcı yollar yapmak istiyoruz. Kalıcı eserler bırakmak istiyoruz. 1 defa yapalım ama kalıcı yollar yapalım. Kalıcı yolları önemsiyoruz ve bu işi nasıl başlatırsak öyle gidecek bu iş. Dolayısıyla biz yeni bir belediyede, kurucu bir belediyede standartlara uygun, refahı arttıracak, buradaki arsa değerlerine değer katacak düzgün yollar yaparak, gerekse burada duvarını, gerekse sanat yapısını ne gerekirse yapıp, kalıcı eserler bırakmayı hedefliyoruz. Bunda da çok ısrarcıyız. Muvafakat veren vatandaşlarımız ne kadar hızlıca önümüzü açarsa, hemen gideceğiz ve gerekli ne varsa belediye adına ne yapılacaksa bunları yapacağız inşallah. Bu konuda şimdiye kadar katkı sağlayan vatandaşlarımıza da teşekkür ediyorum. Bundan sonra da gerek muhtarlarımız, gerekse vatandaşlarımız bizim önümüzü açtığı müddetçe önemsiyoruz ve gece gündüz çalışacağız. İnşallah kalıcı eserler bırakacağız” ifadelerini kullandı.

Bizim için 85 Mahallenin 85’i de aynıdır.
Çoban, “Bizim için 85 mahallenin 85’i de aynıdır. Dolayısıyla biz 85 mahallemizin hepsinde bu çalışmaları aynı şekilde önemsiyoruz. Özellikle her mahallede örnek 1 yol yapacağız. En üst kottan en alta kadar tüm mahallelerde. Her mahallede şu 5 yıllık sürede en azından 1 tane ana aksları birbirine bağlayan, trafiğin en yoğun olduğu, aktif yolu seçiyoruz. Görevimizi tamamladığımız son döneminde göreceğiz ki her mahallede 1 yolu bırakmış ve yarınlara devretmiş olacağız. Biz insanlara söz verdik. Biz gece gündüz çalışıyoruz. Şuanda biz 40bin ton asfalt dökmüşüz. Yaklaşık 300km yol ıslah etmişiz. Yaklaşık 50km yeni yol açmışız. Yaklaşık 8bin m3 beton, 10bin metre parke yaptık. 8500m3 sanat yapısı yaptık. Dolayısıyla her gün bir şey üretiyoruz. Ekiplerimiz her gün bir şey yapıyor. İşimizi ve görevimizi en iyi şekilde yapmaya çalışıyoruz.” şeklinde konuştu.

Ahmet Metin Genç’e Teşekkür Ederiz
Ortahisar Belediyesinin çalışmalarından dolayı memnun olduklarını ifade eden Akyazı Mahallesi Muhtarı Erkan Akpınar, “Çalışmalardan çok memnunuz. Ortahisar Belediye Başkanımız sayın Av. Ahmet Metin Genç başta olmak üzere bütün belediye çalışanlarına mahallem adına çok teşekkür ediyorum. Hizmet alıyoruz. Allah razı olsun. Şuanda Akyazı Yeşiltepe mevkiinde yol çalışmamız devam ediyor. Cami mahallesindeki çalışmaları bitirdik. Buraya geldik. Buradan da Allah nasip ederse Ergüneş mevkiinde 2 tane daha yolumuz kaldı. Onları da yapacağız ve yollarımızı tamamlayacağız. Ahmet Metin Genç Başkanımız daha önce bir cuma günü mahallemizi ziyaret etmişti. Bir cenazeye katılmıştı ardından mahalleli ile buluşmuştu. Mahallelinin, esnafımızın sorunlarını yerinde dinlemişti. Şimdi de sorunların çözümü noktasında atılan adımları görüyoruz burada. Ortahisar Belediye Başkanımız Av. Ahmet Metin Genç ve tüm ekibine, çalışanlarına mahallem adına teşekkür ediyorum” dedi.

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.