DOLAR 32,5458
EURO 34,863
ALTIN 2427,653
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Trabzon °C

Atasu Barajı’nda Doluluk Oranı Yüzde Yüze Ulaştı

Trabzon ile çevre ilçelerin 50 yıl süreyle su ihtiyacını karşılayacak olan Atasu Barajı’nda doluluk oranı yüzde yüze ulaştı.

Toplam gövde yüksekliği 118 metre ve gövde hacmi 4 milyon 650 bin metreküp olan Atasu Barajı’nda, 35 milyon 750 bin metreküp su depolanabiliyor.

Konuyla ilgili açıklama yapan Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, Trabzon’un Ortahisar, Akçaabat ve Yomra ilçelerinin su ihtiyacını karşılayan Atasu Barajı’ndaki su doluluk oranının yüzde 100’ler seviyesine ulaştığını söyledi. Trabzon’da bir su sıkıntısının yaşanmayacağını ifade eden Gümrükçüoğlu, “son iki aydaki yağışlarla birlikte barajdaki su seviyesi yüzde 100’er seviyesine ulaştı. Atasu Barajı yanında Karakaya Barajı için de proje çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Su ve alt yapı anlamında Trabzon’un geleceğini planlıyoruz” dedi.

Atasu Barajı’ndaki yaşanabilecek bir sorunun ardından Değirmendere suyundan yararlanılabileceğini kaydeden Gümrükçüoğlu, “Atasu Barajı’nda herhangi bir tadilat inşaatı gerektiğinde bile bu zamana kadar ki dönemlerde buradaki suyu şehre vermeyi bırakıp ondan önceki dönemlerdeki Değirmendere suyumuzdan şehre vermeyi sürdürdüğümüz dönemler de olmuştur. Bu münasebetle herhangi bir sıkıntının Atasu Barajı’nda olması halinde bile Değirmendere suyumuzu Esiroğlu’ndaki arıtma tesislerinden geçirerek her zamanki gibi şehre su vermemiz mümkün olabilir” şeklinde konuştu.

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.