DOLAR 32,5239
EURO 34,8405
ALTIN 2488,692
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Trabzon °C

Ortahisar Kaymakamı Numan Hatipoğlu, Esnafın Derdini Dinledi.

tha – Yol-İş Sendikası Holiday Otelde Ortahisar esnafı ile bir toplantı gerçekleştiren Kaymakam Numan Hatipoğlu, “Sizin taleplerinizi alarak yol haritamızı belirlemek istiyoruz” dedi.

Beraberinde Ortahisar İlçe Jandarma Komutanı Jand. Yzb. Ali Özkan Çoban, İlçe Emniyet Müdürü Bülent Aral, İl Kültür ve Turizm Müdür Yardımcısı Feyhan Kurnaz, Ortahisar Belediye Başkan Yardımcısı Kemal Çoban ile birlikte Holiday otelde esnaf odaları başkanlarının yanı sıra Uzunsok ve Maraş Caddesinde faaliyet gösteren esnafla bir araya gelen Kaymakam Numan Hatipoğlu esnafın derdini dinledi.  Turizmden alt yapıya kadar birçok konuların ele alındığı toplantıda konuşan Kaymakam Numan Hatipoğlu, “Trabzon’u yaşanabilir bir şehir haline getirmemiz lazım. Trabzon İpekyolu ile Limanı ile 4 bin yıllık tarihi geçmişi olan Kanuni’nin doğduğu, Yavuz’un Valilik yaptığı, Fatih’in fethettiği, Atatürk’ün üç kez ziyaret edip vasiyetini yazdığı çok önemli bir kent. Trabzon Türkiye’nin en güvenli ve huzurlu şehirlerinden biridir. Rakamlar, istatistikler hep bunu göstermiştir. Turizm açısından da herkesin gece geç saatlere kadar rahatça dolaşabildiği bir şehir. Bu toplantıda hem kendi alanımızla ilgi sorunları hem de diğer kurumlara iletebileceğimiz sorunları sizden almak istiyoruz. Bu toplantıyı bu amaçla düzenledik. Katılımınız için sizlere teşekkür ediyorum” dedi. Göçmen çocukların turistleri rahatsız ettiği yönündeki soruları yanıtlayan Kaymakam Numan Hatipoğlu, “Emniyet ve jandarma işbirliği ile bu sorunun üzerine gidiyoruz. Kanunun verdiği yetki ne ise onu kullanıyoruz.” dedi.  Kaymakam Hatipoğlu, eğitim başta olmak üzere her türlü işbirliğine hazır olduklarını sözlerine ekledi. Toplantıda söz alan STK temsilcileri, oda başkanları ve esnaflar dilek ve temennilerini dile getirdiler.

 Esnaf Sorunlarını Dile Getirdi.

Toplantıda söz alan esnaf ve oda başkanları sorunları şöyle özetlediler. Uzun Sokak’ın ışıklandırılması. Kentsel dönüşümün eş zamanlı yapılması. Dilenci sorununa son verilmesi. Park sorunun çözülmesi. Fiyatlarda standardizasyonun sağlanması ve farklı fiyat uygulamasına son verilmesi. Turizm alanında nitelikli personelin temin edilmesi, yabancı dil öğretinin teşvik edilmesi. Yön levhaların asılması ve yön levhaların İngilizce ve Arapça yazılması. Yöresel el sanatları satış merkezinin oluşturulması.

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.