DOLAR 32,3804
EURO 35,0271
ALTIN 2326,461
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Trabzon °C

5. Uluslararası Akademik Spor Araştırmaları Kongresi açıldı

tha – Trabzon Üniversitesi tarafından organize edilen 5. Uluslararası Akademik Spor Araştırmaları Kongresi açıldı.

KTÜ Osman Turan Kongre Merkezi’nde yapılan açılış törenine KTÜ Rektörü Prof. Dr. Hamdullah Çuvalcı, Trabzon Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Emin Aşıkkutlu, Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası (TTSO) Başkanı M. Suat Hacısalihoğlu, İstanbul Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Burhanettin Hacıcaferoğlu, Trabzon Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Birdal Öztürk, Trabzon İl Sağlık Müdürü Dr. Hakan Usta, Atletizm Federasyonu Başkanı Fatih Çintimar, Tenis Federasyonu Başkanı Cengiz Durmuş, Cimnastik Federasyonu Başkanvekili Doç. Dr. Emre Bağcı, Dağcılık Federasyonu Başkanvekili Doç. Dr. Sercan Erol, öğretim üyeleri ve öğrenciler katıldı.

Kongre Başkanı Prof. Dr. Akın Çelik’in açılış konuşmasıyla başlayan kongrenin ilk bölümünde söz alan TTSO Başkanı M. Suat Hacısalihoğlu, her alanda olduğu gibi sporda da akademik çalışmanın önemli olduğunu belirterek, “Akademik çalışmaların sürekli yeni araştırmalarla desteklenerek topluma yansıyacağı açıktır. Spor sadece bir yarışma sonucu değil. Çocukluk, gençlik ve yetişkinlik olarak baktığımız zaman toplum sağlığının sağlam zemine oturtulduğu bir olgudur. Sporu hayatımızın bir parçası yapmak zorunda olduğumuzu belirtmek istiyorum” dedi. Hacısalihoğlu, spor yapan bireylerin hayatın her alanında başarıya daha yakın olduğunun da altını çizdi. Açılış konuşmalarının ardından günün anısına toplu fotoğraf çekimi gerçekleştirildi.

HACISALİHOĞLU ÇALIŞTAYA BAŞKANLIK YAPTI

  1. Uluslararası Akademik Spor Araştırmaları Kongresi kapsamında “Spor Federasyonları ve Trabzon Çalıştayı” düzenlendi.

TTSO Başkanı M. Suat Hacısalihoğlu’nun başkanlığını yaptığı çalıştaya İstanbul Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Burhanettin Hacıcaferoğlu, Trabzon Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Birdal Öztürk, Atletizm Federasyonu Başkanı Fatih Çintimar, Tenis Federasyonu Başkanı Cengiz Durmuş, Cimnastik Federasyonu Başkanvekili Doç. Dr. Emre Bağcı, Dağcılık Federasyonu Başkanvekili Doç. Dr. Sercan Erol, TTSO Başkan Yardımcısı Murat Zeki Solak, Prof. Dr. Akın Çelik ve diğer ilgililer katıldı. Çalıştayda Trabzon’da son yıllarda artan tesislerin daha verimli kullanılması ve çeşitli organizasyonların düzenlenmesi amacıyla federasyonlarla yapılabilecek ortak çalışmalar ile diğer konularda görüş alışverişinde bulunuldu.

Başkan Hacısalihoğlu, çalıştayın çok verimli geçtiğini belirterek, “Futbol kenti olarak bilinen Trabzon’un aslında gerçek bir spor kenti haline gelebileceğini gördük. Bu konuda federasyon başkanlarımız da çok olumlu görüşler belirtti ve faydalı katkılarda bulundu. Çalıştayın sonuçlarının gelecekte yapılacak çalışmalara yön vermesini umuyoruz” dedi.

75 BİLDİRİ SUNULACAK

7 – 9 Ekim tarihleri arasında düzenlenecek olan 5. Uluslararası Akademik Spor Araştırmaları Kongresi’nde spor ve sağlık, antrenman bilimi, spor psikolojisi, spor yönetimi, spor ve beslenme, spor turizmi gibi alanlarda yerli ve yabancı 75 akademisyen bildiri sunacak.

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.