DOLAR 32,3831
EURO 35,0575
ALTIN 2326,792
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Trabzon °C

Genel Sekreter ve Kadın Personele jest

tha – Dünya Kadınlar Günü vesilesi ile Trabzon Ticaret Borsası Başkanları Sebahattin Arslantürk ile Eyyüp Ergan, Genel Sekreter Nazlı Genç ile kadın personeli çiçek verip, çikolata hediye ederek kutladılar.

Meclis Başkanı Sebahattin Arslantürk ile Yönetim Kurulu Başkanı Eyyüp Ergan, Genel Sekreter Nazlı Genç’i makamında ziyaret ederek, krizantem çiçeklerden oluşan buket verdiler.

Meclis Başkanı Arslantürk burada yaptığı konuşmada, kadının üretim, dolayısıyla toplum kalkınmasında çok önemli bir yeri olduğunu vurgulayarak şunları söyledi:

“Sosyo-ekonomik kalkınmanın sürdürülebilirliği için üretimin kaçınılmaz olduğu gerçeğinden hareket ettiğimizde, her alanda olduğu gibi burada da kadınların çok önemli bir işlevini görürüz. Daha doğrusu söz konusu her alanda toplum kalkınması ise, kadınların varlığı olmazsa olmazdır. Kadın ve erkek hak ve özgürlükleri kullanmada, hukuk sisteminde mutlak bir eşitliğe sahip değil ise orada bir yanlışlık, bir sıkıntı var demektir. Ülkemizin kalkınması, başlatılan üretim seferberliğinin temel taşlarından birinin kadın olduğunu asla unutmayacağız. Kalkınma hareketimizin başarıya ulaşması için kadın erkek ayrımına girmeden hareket edeceğiz ki, gerçek manada başarıya ulaşalım.”

-Kadının olmadığı her yer eksiktir…

Yönetim Kurulu Başkanı Eyyüp Ergan’da,  dini ve toplumsal kuralların Türk toplumunda kadını çok farklı ve ayrıcalıklı bir yere koyduğuna dikkat çekerek, “Son yıllarda kadınların yaşama hakları başta olmak üzere, kendilerinin karşı karşıya bırakıldıkları şiddeti insan olarak ne anlamak, ne de anlatmak mümkün değildir. Bu saldırıları nefretle kınıyorum.  Kadın elinin değmediği, kadının olmadığı her yerde bir eksiklik var demektir. Kadının olmadığı her yer eksiktir. 1930’da Trabzon Belediye Meclisi’ne 3 kadın üyenin seçildiği bir şehir olan Trabzon’dan da, her alanda kadınlarımızla birlikte hareket ederek, herkesi insanca yaşamada birleşmeye davet ediyorum” dedi.

-Korunup kollanma hislerinin olmayacağı 8 Mart’lar…

Genel Sekreter Nazlı Genç de; Virginia Woolf’un 1929 yılında kaleme aldığı “Kendine Ait Bir Oda” adlı eserine dikkat çekerek şunları söyledi:

“Woolf, her kadının kendine ait bir odasının olması ve kadınlığın korunmaya muhtaç bir var oluş olmaktan çıkınca her şeyin mümkün olabileceğini vurgulamıştır. 21’inci yüzyıla gelmişiz ama hala daha kadınların korunup kollanması gerektiği düşünceleri var. Dilerim bundan sonra kadınların korunup kollanma hislerin doğmayacağı 8 Mart’lar olur. Kadına yapılan her türlü şiddetin karşısında yer alan ve eşit şartlar için çabalayan herkesin ‘Kadınlar Günü’ kutlu olsun.”

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.