DOLAR 32,5645
EURO 34,9097
ALTIN 2422,541
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Trabzon °C

Soylu, Ekopark’ın temelini attı

tha – Ortahisar Belediyesi tarafından Beşirli Sahili’nde yapılacak olan Ekopark’ın (Bitki Müzesi) temel atma töreni İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun katılımıyla gerçekleştirildi.

Temel atma töreninde konuşan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, “Milletin oyunu almış ve hukuk dairesine hareket eden herkes başımızın üzerindedir. Bunu defalarca söyledik ve söylemeye devam edeceğiz.” dedi.

Türkiye’nin 21. asra iyi başladığını kaydeden Süleyman Soylu, “Teknolojinin, doğanın bir arada olduğu ve güç birliği ile gerçekleştirilen bu parkın temel atma töreninde bulunmaktan büyük bir onur duyuyorum. Güzel şeylere, güzel yatırımlara layık olan bir milletimiz. Allaha şükürler olsun 21. asra iyi başladık. Türkiye’nin kişi başına gelir seviyesi 3 bin dolardan 10 bin dolara çıktı.” ifadelerine yer verdi.

TERÖRLE TÜRKİYE’NİN ÖNÜNÜ KESMEK İSTİYORLAR

Bakan Soylu terör olaylarıyla Türkiye’nin önünün kesilmeye çalışıldığını belirterek şöyle konuştu: İstikametinden, hedeflerinden ayrılmayan ve bu ülkenin güçlü, kudretli, müreffeh, barış ve huzur içinde yaşamasını kendisine rehber eden bir anlayış var. Bir taraftan ülkemizi terörle uğraştırmaya, hızımızı kesmeye ülkemizin ve insanımızın yarına umutla bakmasını engellemeye çalışanlar var. Bilin ki Allah da, tarih de, medeniyet de bizle beraberdir. Ve bu toprakların ortaya koyduğu istikamet de bizle beraberdir. Hiçbir endişeniz olmasın. Biz bu konularda dikkat ederseniz artık çok söz söylemiyoruz. İşimizi yapıyoruz. Devlete kafa tutmaya çalışanlara karşı işimizi yapıyoruz. Milletimizin birlik ve beraberliğini ortadan kaldırmaya çalışanlara karşı işimizi yapıyoruz. Kamu düzenini bertaraf ekmeye çalışanlara karşı işimizi yapıyoruz. Yapmaya da devam edeceğiz. Bu ülkede milletin reyini almış hukuk dairesinde hareket eden herkes başımızın üzerindedir. Bunu defalarca söyledik ve söylemeye devam edeceğiz.

Ortahisar Belediye Başkanı Av. Ahmet Metin Genç ise konuşmasında yoğun gündemine rağmen İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun temel atma törenine katılmasından dolayı kendisine teşekkürlerini iletti. Ekopark projesinin sadece yeşille anılan bir projeden ziyade içinde yağmur sularını, yeraltı sularıyla buluşturacak, teknik birimiyle birlikte biyolojik bir gölün de bulunacağını ifade eden Başkan Genç, “Bu projemizi DOKA’nın finansal desteğiyle icra ediyoruz. DOKA Genel Sekreterine, Karayolları Genel Müdürümüze ve bölge müdürümüze teşekkür ediyorum. Bu proje, sadece yeşille müsemma bir parktan öte, içerisinde yağmur sularını yer altı sularıyla buluşturan teknik bir mini biyolojik göl bulunduruyor. Yine arı oteli şeklinde hayvanlara dönük donatı alanları bulunuyor. Yürüyüş yolları bulunuyor. Bu projemizi pek çok donatı alanlarıyla birlikte hayata geçireceğiz. Ben bir kez daha Ankara’ya gittiğimizde desteklerini bizden esirgemeyen Bakanımıza çok değerli milletvekillerimize ve ilimizdeki çalışmalarımızda bize her zaman önderlik çok değerli Valimize ve Büyükşehir Belediye Başkanımıza hususen bir kez daha teşekkür ediyorum.” diye konuştu.

“TAKDİRE ŞAYAN”

Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu ise böylesine çok amaçlı bir projeyi gerçekleştirdikleri için başta Ortahisar Belediye Başkanı Av. Ahmet Metin Genç teşekkürlerini ileterek, “Benim en çok dikkatimi çeken bu projenin çok amaçlı oluşu. Gençlerimizin, çocuklarımızın tabiatla haşır neşir olacağı, yürüyebilecekleri, suyla toprağın buluşmasını kendileri yaşayarak görecekleri bir proje oluşudur. Tabiatla iç içe olmanın bir şehirde gerçekleştirilmesi gerçekten takdire şayandır.” diye konuştu.

“KAMUDAKİ İŞBİRLİĞİ İÇİN ÖRNEK BİR PROJE”

Trabzon Valisi Yücel Yavuz ise projenin kamu kurumlarının birlikte hareket etmesinin, dayanışması aralarındaki işbirliğinin en güzel örneği olduğunu belirterek, “Burası 12 dönümlük bir alan. Yolların ortasında ama ilgiye muhtaç bir alandı. İnsanımız için güzel bir çalışma olmuş. Hayırlı olmasını diliyorum. Bu vesileyle de Cumhuriyetimin 93. yıldönümünü tebrik ediyorum. Şehitlerimizi ve gazilerimizi de bir kez daha rahmetle anıyorum.” dedi.

Temel atma törenine İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Ortahisar Belediye Başkanı Av. Ahmet Metin Genç, Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, AK Parti Milletvekilleri Salih Cora ile Muhammet Balta, Trabzon Valisi Yücel Yavuz, AK Parti İl Başkanı Haydar Revi, AK Parti Ortahisar İlçe Başkan Yardımcısı Hasan Basri Hatipoğlu ile çok sayıda vatandaş katıldı.

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.