DOLAR 32,3361
EURO 35,1607
ALTIN 2245,323
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Trabzon °C

Z- Kütüphanesi

tha – Kaymakam Hatipoğlu, Bener Cordan Ortaokulu “Z- Kütüphanesi”nin Açılışını Gerçekleştirdi.

Trabzon Ortahisar Bener Cordan Ortaokulu bünyesinde “Z-Kütüphane (Zenginleştirilmiş Kütüphane)” açılışı gerçekleştirildi. Açılışa; Kaymakam Numan Hatipoğlu, İlçe Milli Eğitim Müdürü Şükür Köse, Şube Müdürleri, okul müdürleri, okul aile birliği üyeleri, veliler ve öğrenciler katıldı.

Kaymakam Numan Hatipoğlu konuşmasında kütüphaneler bir ülkenin medeniyetin önemli göstergelerinden biri olduğunu belirterek, “Kitap bizim medeniyetimizin olmazsa olmazıdır. Kütüphanelerimiz hızlı bir değişim gösteriyor. Ortahisar ilçemizde tüm okullarımızıda z kütüphanelerinin açılması için tüm gayretlerimizi ve desteklerimizi sürdüreceğiz. Kitap okumayı hayatımızın çok önemli bir parçası haline getirmek zorundayız.”dedi. Kaymakam Numan Hatipoğlu, öğrencilerin kendilerini daha iyi geliştirmeleri ve bilgiye daha kolay ulaşmaları için  en önemli vakitlerini kütüphanerelerde kitap okuyarak geçirmelerini istedi.

“Okullarıamız asli görevi eğitim –öğretimdir” diyen Kaymakam Numan Hatipoğlu, “Kütüphanesi olan okullarımızın akademik başarısı daha fazladır. Bu nedenle okumaya çok daha fazla önem vermeliyiz. Ben öğrenci iken okulun kütüphane kolunuda görevli idim. O dönemde kitap okuyan nadir öğrencilerden biriydim. Üniversite ve Kaymakamlık sınavlarında başarımda okuduğum kitapların çok büyük katkısı oldu. Sizlere de en çok tavsiye edeceğim şey çok kitap okumaktır.”şeklinde konuştu.

Kitap; En Büyük Hazinedir.

Kitap okumanın önemine değinen Ortahisar İlçe Milli Eğitim Müdürü Şükür Köse, “Bütün gayretlerimiz geleceğimiz olan siz gençlerimizin hayata daha iyi hazırlanması ve çok daha iyi yetişmeleri içindir. Bunu asla kâfi görmüyoruz. Devletimiz bütün imkânlarını sizler için seferber etti. Bakanlıklar içierisinde en büyük pay Milli Eğitim Bakanlığımıza ayrılmaktadır. Bir ülkenin zenginliği yetişmiş insan gücü ile doğru orantılıdır. Bir ülkenin geleceği yetişmiş insan gücü ile ölçülür.”dedi.

Ortahisar İlçe Milli Eğitim Müdürü Şükür Köse, kütüphanenin kurulmasında emeği geçen herkese teşekkür ederek, “Biliyoruz ki, bu kütüphaneler Destek Hizmetleri Genel Müdürlüğü Eğitim İşleri ve Yayımlar Daire Başkanlığımızın çabası ile gerçekleştirilmiş bir kütüphane. Kütüphanelerin yapımını sadece Milli Eğitim Bakanlığımızdan veya Devletimizden beklemek doğru değildir. Hayırsever  İşadamlarımız ve velilerimizin katkısını bekliyoruz” dedi. Kitap en kolay yoldan bilginin elde edildiği büyük bir hazine olduğunu ifade eden Şükür Köse, “Çünkü binlerce yıldan beri gelen bir tecrübeyi, bilgiyi getiren en kolay yoldan bizlere aktarıyor. Kitaplarla, bu kadar büyük hazineyi elde ediyoruz”dedi. En önemli eksiklerimizden biri okumaya çok zaman ayırmamamız olarak özetleyen Şükür Köse, “Bu kütüphane kitap okuma eksikliğimizi önemli ölçüde gidereceğine inanıyorum.” dedi.

100 Bin TL’ye Maloldu

Z Kütüphanenin 100 bin TL’ye mal olduğunu belirten Okul Müdürü Çetin Zaim, ”Milli Eğitim Bakanlığımızın başlattığı ‘Okullar Hayat Olsun’ projesi kapsamında kurulan zenginleştirilmiş kütüphanemizi açıyoruz. Bu bağlamda açılışını yapacağımız kütüphane, zengin kitap içeriği ve internet imkânı ile hem öğrencilerimize hem de velilerimiz ve mahalle halkına hizmet edecektir. Burada güzel bir iş birliğinin sonucunu hep beraber göreceğiz. Ortaya konulan iş, okulumuz öğrencileri ve ailelerinin hizmetine sunulan en değerli, devamlı üzerinde durduğumuz, teşvik ettiğimiz kitap okuma ve kütüphaneye olan alışkanlıkların arttırılması anlamında büyük önem kazanmaktadır” dedi.

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.