DOLAR 32,5544
EURO 34,9446
ALTIN 2439,802
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Trabzon °C

Varank ve Zorluoğlu’na Bilim Merkezi ve Planetaryum teşekkürü

tha – Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası (TTSO) Başkanı M. Suat Hacısalihoğlu, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank ve Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu’na Trabzon’a kazandırılan Planetaryum ve Bilim Merkezi için teşekkür etti.

TTSO Başkanı M. Suat Hacısalihoğlu, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı desteğiyle gerçekleştirilen 12 milyon lira bütçeli projeye, TTSO’nun da Cazibe Merkezleri Projesi kapsamında destek verdiğini ve ayrıca projenin Trabzon Gelişim Stratejisi Belgesinde de yer aldığını vurguladı. Hacısalihoğlu, şunları söyledi:

“Özellikle planetaryum ve bilim merkezi, 2010 yılından bu yana Trabzon’un gündeminde olan projeler. Trabzon Gelişim Stratejisi belgesinde iki projeye de yer vermiştik. Ayrıca DOKA aracılığıyla Cazibe Merkezleri kapsamında bakanlığa projeyi sunmuştuk. Şimdi bu projelerin hayata geçiriliyor olması nedeniyle şehrimiz adına çok mutluyuz. Projeye Cazibe Merkezleri Programı kapsamında destek veren Sanayi ve Teknoloji Bakanımız Mustafa Varank’a, projeyi takip ederek şehrimize kazandıran Büyükşehir Belediye Başkanımız Murat Zorluoğlu’na, katkısı bulunan tüm kurum ve kuruluşlara teşekkür ediyorum.”

Hacısalihoğlu, Trabzon’un orta ve yüksek teknoloji ürünler üretilen, bilimsel gelişmeleri yakından takip eden bir şehir yapma doğrultusunda TTSO da dahil çeşitli adımlar atıldığını vurgulayarak, “Şehrimizde bu yönde yapılan her yatırımı destekliyoruz. Planetaryum ve Bilim Merkezi de, gelecek kuşakların bilgi ile donatılmasına büyük katkı sağlayacaktır” dedi.

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.