DOLAR 32,4375
EURO 34,7411
ALTIN 2441,873
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Trabzon °C

Kadın Yaşam Ve İstihdam Merkezine Yoğun İlgi

tha- Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu tarafından Trabzon’da bir ilk olarak hayata geçirilen Kadın Yaşam ve İstihdam Merkezi, kadınlardan yoğun ilgi görüyor. 1128 kadın, 30 Mayıs’ta açılışı yapılan merkezin çeşitli branşlarından faydalanmak üzere kayıt yaptırdı.

Trabzon’da sadece kadınlara özel bir kompleksin eksikliğini ilk fark eden isim olan Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu tarafından hayata geçirilen Kadın Yaşam ve İstihdam Merkezi, görenleri hayran bırakıyor. Şehrin vizyon projeleri arasına adını yazdıran merkez, kadınlardan yoğun ilgi görüyor.

HER AYRINTIYI DÜŞÜNDÜK

Daha yaşanılabilir bir şehir için çok önemli projeleri Trabzon’a kazandırdıklarını ve bunu yaparken her ayrıntıyı düşündüklerini dile getiren Başkan Zorluoğlu, “Geçtiğimiz günlerde açılışını yaptığımız Kadın Yaşam ve İstihdam Merkezi’ne gösterilen yoğun ilgiden mutluluk duyuyoruz. Kayıt almaya başladığımız günden itibaren 1128 hanımefendi merkezimize başvurarak çeşitli branşlar için kayıt yaptırdı. Şu an bir haftalık fitness eğitimlerinden yararlanan kadın sayısı 1067, bir haftalık yüzme eğitiminden yararlanan kişi sayısı 813, bir haftalık pilates ve zumba eğitimlerinden yararlanan kişi sayısı 172’dir. Bunların yanı sıra hem yüzme hem fitness paketinden aynı anda yararlanan kadınları göz önüne aldığımızda ise bir haftalık yararlanan kişi sayımızı ise 2 bin 52 olarak görüyoruz” dedi.

TRABZON HALKI EN İYİLERİNE LAYIK

Başkan Zorluoğlu, “Ayrıca kadın danışma bölümüzde yetişkin birey danışmanlığı, çocuk ergen danışmanlığı ve aile danışmanlığı olmak üzere ücretsiz hizmet sunulmaktadır. Bu alanlardan ise 20 kişi yararlanmaktadır. Spor merkezi ve danışmanlık merkezine gelip 3-6 yaş çocuğunu oyun alanına bırakarak hizmet alan kişiler bulunmaktadır. Bu şekilde çocuk oyun alanı hizmetimizden yararlanan çocuk sayısı ise haftalık 90’dır. Aynı zamanda istihdam kursları bölümünde şu an yöresel bez dokuma kursumuz 8 tezgâhla üretime başlamıştır. Trabzon halkı her şeyin en iyisine layıktır. Trabzon artık daha yaşanılabilir ve renklerini koruyarak gelişen bir şehir olma yolunda hızlı adımlarla ilerliyor” ifadelerini kullandı.

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.