DOLAR 32,3156
EURO 35,0644
ALTIN 2308,794
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Trabzon °C

Türksoy Genel Sekreteri Kaseinov’dan Büyükşehir’e Ziyaret

tha – Uluslararası Türk Kültür Teşkilatı (TÜRKSOY) Genel Sekreteri Düsen Kaseinov, Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Atilla Ataman’ı ziyaret etti.

TÜRKSOY Genel Sekreteri Düsen Kaseinov, beraberinde Azerbaycan Temsilcisi Elçin Gafarlı, Türk Dünyası Mühendisler ve Mimarlar Birliği Genel Başkanı Raif Yetim, Trabzon Şube Yöneticileri Sayim Adanur, Mustafa Yaylalı ve Hüseyin Azizoğlu ile birlikte Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Atilla Ataman’ı ziyaret etti. Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Ahmet Adanur’un da hazır bulunduğu ziyarette, Trabzon’un ‘2021 Yılı Türk Dünyası Kültür Başkenti Adaylığı’ hakkında istişarelerde bulunuldu.

TRABZON İÇİN ÇOK ÖNEMLİ

Başkan Vekili Ataman ziyaret sırasında yaptığı konuşmada, “Anadolu’nun fethi İstanbul’dan sonra Trabzon ile tamamlandı. Trabzon, tarihi önemine binaen kültür ve sanat alanında ülkemize en çok sanatçı ve kültür adamı yetiştiren şehirdir. Bu nedenle Trabzon’un 2021 yılı için düşünülen ‘Türk Dünyası Kültür Başkenti’ olması, hem şehrimiz hem de ‘Türk Dünyası’ için çok önemli” ifadelerini kullandı. Azerbaycan’ın işgal altındaki topraklarını kurtarma mücadelesinde Türkiye ve Azerbaycan arasındaki büyük dayanışmanın gurur vesilesi olduğunu da belirten Ataman, “Şehitlerimize Allah’tan rahmet, gazilerimize acil şifalar diliyorum” dedi.

ORGANİZASYON YETENEĞİNİZE ŞAHİDİM

Uluslararası Türk Kültür Teşkilatı Genel Sekreteri ve Kazakistan eski Kültür Bakanı Düsen Kaseinov ise, “Trabzon’da bulunmaktan ve sizlerle bir araya gelmekten memnuniyet duydum. 2012 yılından beri gerçekleştirilen etkinliklerde Trabzon’un organizasyon yeteneğine bizzat şahit oldum” şeklinde konuştu.

Ziyaret, karşılıklı hediye takdimi ve hatıra fotoğrafı çektirilmesinin ardından sona erdi.

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.