DOLAR 32,5674
EURO 34,7564
ALTIN 2496,748
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Trabzon °C

Türkiye’nin ‘Tarihi Madenleri’ araştırılıyor

tha – Trabzon’da Mart ayı içinde iki önemli madencilik sempozyumu düzenlenecek.

KTÜ Maden Mühendisleri Derneği Başkanı Metin Güneş ve Maden Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. İbrahim Alp, Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası’nı ziyaret etti.

Prof. Dr. Alp, Mart ayı içinde iki önemli madencilik sempozyumuna ev sahipliği yapmaya hazırlandıklarını belirterek, 25 Mart’ta düzenlenecek olan 3. Türkiye Tarihi Madenler Konferansı ve 26 – 27 Mart’ta düzenlenecek olan 2. Maden Mühendisliği Sempozyumu ile ilgili bilgi verdi.

Tarihi Madenler konusunu önemsediklerini ve bu konuda çeşitli çalışmalar yaptıklarını vurgulayan Alp, “Tarihi maden kavramı, özellikle Osmanlı döneminde Türkiye’de yerli ve yabancı şirketler tarafından çıkarılan ancak daha sonra unutulan madenlerle ilgilidir. Biz bu madenlerin yeniden ekonomiye kazandırılması için çalışmalar yapıyoruz. Tarihi belgeler ve diğer kaynaklardan eski madenlerin yerlerini tespit ederek incelemelerimizi bu yönde sürdürüyoruz. Daha önce 2 kez gerçekleştirdiğimiz Tarihi Madenler konferansında önemli kazanımlar elde edildi” dedi.

TTSO Başkanı M. Suat Hacısalihoğlu da Doğu Karadeniz Bölgesi’nin maden yönünden zengin olduğunu vurgulayarak, “Özellikle Gümüşhane bölgesindeki madenlerin taşınmasında lojistik yönden çok önemli rol oynayan Erzincan – Trabzon demiryolunun tamamlanmasını bölgedeki madenlerin dünyaya daha kolay ulaştırılması açısından önemli görüyoruz” diye konuştu.

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.