DOLAR 32,4744
EURO 34,7954
ALTIN 2482,24
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Trabzon °C

Macaristan’daki yatırım olanakları Trabzon iş dünyasına anlatıldı

tha – Macaristan’ın Ankara Büyükelçisi Viktor Matis ve beraberindeki heyet, Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası organizasyonunda düzenlenen çevrimiçi toplantıyla Trabzon iş dünyasına Macaristan’daki yatırım ve işbirliği olanaklarıyla ilgili geniş bir sunum yaptı.

Macaristan’ın Trabzon Fahri Konsolosluğu’nun açılışı için kentte bulunan Ankara Büyükelçisi Viktor Matis, İstanbul Başkonsolosu Laszlo Keller, Trabzon Fahri Konsolosu Umut Durbakayım, Konsolos Gabor Gubicza ve Ticaret Ataşesi Peter Kövecsi-Olah, Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası (TTSO) Başkanı M. Suat Hacısalihoğlu’nu ziyaret etti.

Büyükelçi Matis, Macaristan ve Türkiye arasında yüzyıllara dayanan dostluk olduğunu, ama sadece siyasi ve kültürel ilişkileri değil ekonomik ilişkileri de geliştirmek istediklerini vurguladı. Matis, Trabzon’la Macaristan’ın da özel bir ilişkisi olduğunu hatırlatarak, “Kanuni Sultan Süleyman Trabzon’da doğdu ve Zigetvar’da hayatını kaybetti. Önümüzdeki günlerde Macar ve Türk iş adamlarını da bir araya getirerek işbirliğine girmelerine zemin hazırlamayı planlıyoruz” dedi.

TTSO Başkanı M. Suat Hacısalihoğlu da Trabzon’daki işadamlarının dünya ile daha çok bağlantı kurması için çaba sarf ettiklerini belirterek, “İşadamlarımız gerek Macaristan gerekse diğer ülkelerle ilişkilerde odamızın altyapısını kullanabilirler. Pandemi sürecinde önceliğimiz tabii ki sağlığımızı korumak. Ama hayat devam ediyor. Ticari faaliyetler ve ekonomiye katkı da devam etmeli. Bu konuda üyelerimize imkân sağlamaya çalışıyoruz. Yatırım ve ticari faaliyetlerinin geliştirilmesi için elimizden gelen katkıyı sunuyoruz” diye konuştu.

Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası Proje Koordinasyon Ofisi Avrupa İşletmeler Ağı Projesi tarafından koordine edilen çevrimiçi toplantıda, Büyükelçi Matis ve beraberindeki heyet, Trabzon iş dünyasına Macaristan’daki iş ortamı ve yatırım imkânlarıyla ilgili bilgi verdi.

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.