DOLAR 32,3649
EURO 35,0072
ALTIN 2325,718
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Trabzon °C

Atatürk Köşkü’nü son bir yılda 186 bin 564 kişi ziyaret etti

Atatürk Köşkü’nü son bir yılda 186 bin 564 kişi ziyaret etti

Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu’nun talimatlarıyla Cumhuriyet tarihinde ilk defa belediye bütçesinden tamamen restore edilen Atatürk Köşkü ziyaretçi akınına uğruyor. Röleve ve restorasyon çalışmalarının tamamlanmasının ardından 4 Ağustos 2014’te ziyarete açılan Atatürk Köşkü’nü, 4 Ağustos 2014-4 Ağustos 2015 tarihleri arasında 186 bin 564 kişi ziyaret etti.

Köşkü ziyaret edenlerin yaklaşık olarak yüzde 50’sini yerli, yüzde 50’sini de yabancı turistler oluştururken yabancı ziyaretçiler arasında Körfez ülkelerinden gelen turistler büyük çoğunluğu oluşturdu. Körfez ülkelerine mensup ziyaretçilerin sayısında önceki yıllara oranla yaklaşık olarak yüzde 60 artış yaşandı.

Konuyla ilgili olarak değerlendirmelerde bulunan Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, Atatürk Köşkü’nün Trabzon’un çok önemli bir tarihi ve mimari zenginliği olduğuna dikkat çekerken köşkte gerçekleştirilen röleve ve restarasyon çalışmalarının ardından ziyaretçi sayısında yaşanan artıştan büyük memnuniyet duyduklarını ifade etti.

BAŞKAN GÜMRÜKÇÜOĞLU: KÖŞKÜ İSMİNE LAYIK HALE GETİRDİK

Gerçekleştirdikleri çalışma ile köşkü ismine yakışır bir hale getirdiklerini vurgulayan Başkan Gümrükçüoğlu, “Trabzon’umuzun bu önemli tarihi ve mimari zenginliğine gerekli bakım onarım çalışmalarını yapmak amacıyla hazırladığımız projelerin gerekli kurumların onayından geçmesinin ardından 16 Kasım 2013’te köşkün kapılarını ziyaretçilerine kapatarak çalışmalarımıza başladık. Çalışmalarımızın tamamlanmasıyla 4 Ağustos 2014’te köşkümüz yenilenen ve ismine layık şekle gelen haliyle kapılarını ziyaretçilerine açtı. Aradan geçen bu bir yıllık zaman zarfında Atatürk Köşkü’nü 186 bin 564 kişi ziyaret etti. Ziyaretçilerimizin yaklaşık olarak yarısını yerli, yarısını da yabancı turistler oluştururken Körfez ülkelerine mensup turistlerin bu bir yıllık dönem içerisinde köşke gösterdikleri yoğun ilgi dikkatimizi çekiyor. Bu dönemde köşkü ziyaret eden Arap turistlerin sayısında önceki yıllara göre yüzde 60 oranında artış yaşandı. Bu dönem içerisinde Atatürk Köşkü’nde günlük olarak da ziyaretçi rekorları kırıldı. Hafta sonları günlük olarak 3 bin kişinin köşkü ziyaret ettiği günlerimiz oluyor. Ramazan ayının sona ermesinin ardından bugünlerde ziyaretçi sayısında çok ciddi artışlar yaşanıyor. Bayram sonrasında günlük olarak en az bin 500 kişi bu önemi değerimizi ziyaret ediyor” şeklinde konuştu.

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.