DOLAR 32,4523
EURO 34,7389
ALTIN 2438,447
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Trabzon °C

TTSO’dan fizibilite raporu eğitimi

Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası’ndan yatırımcılar için fizibilite raporu eğitimi düzenlendi. TTSO Başkanı M.Suat Hacısalihoğlu yatırımcılar için fizibilite raporlarının çok önemli olduğuna dikkat çekerek, “Bir yatırımın ne kadar sürede geri döneceğini yatırımcı bilmek istir. Bu da doğru fizibilite raporlamasından geçiyor. ”dedi.

Yatırımcılar için büyük önem arz eden fizibilite yani yatırım öncesi durum ve saha araştırmalarını kapsayan raporları hazırlayabilmek kapsamında Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası tarafından 3 gün süren bir eğitim programı düzenlendi.. Fizibilite raporları hazırlama uzmanı New York Akademi sahibi Serdar Kaya tarafından gerçekleştirilen eğiti programına TTSO, DOKA ve özel sektör firmalarından uzmanlar katıldı..  Fizibilite raporu hazırlamanın önemine değinen Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı M. Suat Hacısalihoğlu “Yatırımcıların özellikle üzerinde durduğu konu fizibilite raporları ve geri dönüş riskleri nedir sorusunun cevabıdır. Şehrimizde gerek özel sektör gerek kamu projelerinde fizibilite raporları isteniyor. Fizibilite raporları olmadan yatırımların başlangıcı eksik kalıyor. Elimizde büyük projeler var ABİGEM ve DOKA aracılığıyla ihtiyacımızı görüyoruz ancak; istedik ki daha fazla kişi bu raporu hazırlamayı öğrensin ve daha bilinçli hazırlıklar yapılabilsin, yatırıma ona göre girilsin. Eğitimimizin amacı budur. Girişimcilik eğitimleri veriyoruz, burada bile girişimler için bu temel yani gerçek bir fizibilite raporu kapsamında hareket edilmesi gerekiyor. Burada üç gün boyunca hocamız tarafından bu eğitim verilecek” diyerek eğitimin katılımcılara ve yatırımcılarımıza hayırlı olmasını temenni etti.

Yatırımların verimli alanlara yönlendirilmesinin yatırımcılar ve ülkemiz açısından önemli bir konu olduğunu belirten fizibilite raporu hazırlama uzmanı Serdar Kaya “ Fizibilite raporu yatırımcının yol haritasıdır. Yatırımın sonunda hedef karlı mı değil mi bu raporlar sonucunda öğrenilir ve ona göre harekete geçilir. Bu kapsamda muhtemel bir zarardan kurtulma şansına sahip olunabilir” sözleriyle fizibilite raporu hazırlamanın önemine dikkat çekti.

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.