DOLAR 32,4526
EURO 34,7693
ALTIN 2443,178
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Trabzon °C

TTSO’da istihdam seferberliği toplantıları sürüyor

tha – Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası’nda düzenlenen istihdam seferberliği toplantısında, ekonomiyle ilgili dernekler ve meslek odalarına yeni düzenlemeler hakkında bilgi verildi.

Toplantıya TTSO Başkanı M. Suat Hacısalihoğlu, TTSO Meclis Başkanvekili Halil İbrahim Nalbant, İŞKUR İl Müdürü Adnan Zengin, Trabzon Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Şükrü Güngör Köleoğlu,  TTSO yönetim kurulu üyeleri ve meslek odalarıyla ekonomiyle ilgili derneklerin temsilcileri katıldı.

İŞKUR İl Müdürü Adnan Zengin ve kurum yöneticileri, istihdam seferberliği kapsamında getirilen düzenlemelerle ilgili bilgi verdi.

TTSO Başkanı M. Suat Hacısalihoğlu da toplantıda yaptığı konuşmada, “İşverenler olarak şikâyet ettiğimiz konu, istihdam maliyetlerinin yüzde 85 civarında olmasıydı. Son 1 yılda devlet bu yükü üzerimizden aldı. Biz de bu fırsatlardan yararlanıp, devlete destek olalım. Şu aşamada, ekonominin sıkıntıda olduğu bir dönemde böyle destekler verilmesi takdire şayan. Kendi üyelerinize bu konuyu iletin. Her firmanın en azından bir kişiyi istihdam etmesiyle amacımıza ulaşmış olacağız” diye konuştu.

Hacısalihoğlu, istihdam seferberliği kapsamında işe alınacak elemanların mutlaka İŞKUR kaydı olması gerektiğini de sözlerine ekledi.

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.