DOLAR 32,5688
EURO 34,7585
ALTIN 2495,607
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Trabzon °C

Trabzon’un ilk oryantiring şampiyonası başladı

tha – Trabzon’un ilk oryantiring şampiyonası bugün Ortahisar ilçesindeki Mağmat Boğazı’nda başladı.

Ortahisar Belediyesi, Kültür ve Turizm il Müdürlüğü ve Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü’nün ortaklaşa düzenlediği, Türkiye Oryantiring Federasyonu 4. Kademe Yarışları’na 67 ilden 110 kulübe mensup 1100 sporcu katılıyor. Sporcuların yoğun katılım gösterdiği şampiyona Trabzon için bir ilk olma özelliği taşıyor. Vatandaşların da meraklı gözlerle izlediği şampiyonada Mağmat etabının ardından Zağnos Vadisi’nden saat 20:00’da başlayacak olan ve Trabzon Atatürk Alanı’nda son bulacak, 1000 kişinin tepe lambalarıyla yarışacağı bir etap da olacak. 7 Mayıs’ta Mağmat’ta saat 10:00’da başlayacak 2. etabın ardından yarışlar saat 15:00’daki ödül töreniyle sona erecek.

Oryantiring sporunu Trabzon’da ilk defa gerçekleştirmekten büyük bir keyif ve mutluluk duyduklarını belirten Başkan Genç, “Oryantiring sporu hepimizin şahit olduğu gibi çok keyifli ve heyecan verici bir spor. Doğayla iç içe. Şehrimizin doğası, spor kültürü de bu sporu yapmak için oldukça elverişli. Sporcular, hem tabiatın, hem de yarışmanın zevkini çıkararak mücadele ediyorlar. Yarışmamız gayet güzel geçiyor. Futbolun yanında bu tür spor organizasyonlarıyla ilçemizin adının duyurulmasını önemsiyorum. Bu nedenle turizme dönük bir yanı var. İlçemizin tanıtımı için de bu şampiyonanın önemli olduğunu düşünüyorum.” diye konuştu.

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.