DOLAR 32,3656
EURO 34,9562
ALTIN 2325,247
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Trabzon °C

Yoga festivali Uzungöl’de tanıtıldı

tha – 4- 19 Eylül tarihleri arasında Trabzon’da düzenlenecek olan uluslararası yoga festivalinin ikinci tanıtım toplantısı Uzungöl de yapıldı.

Tanıtım toplantısına Çaykara Kaymakamı İhsan Ayrancı, Çaykara Belediye Başkanı Hanefi Tok, Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı M. Suat Hacısalihoğlu, TÜRSAB Doğu Karadeniz Yürütme Kurulu Başkanı Suat Gürkök ve Turizm İl Müdürü Ali Ayvazoğlu, TTSO Yönetim Kurulu Üyeleri, yabancı medya üyeleri, yoga hocaları ve yoga severler katıldı.

Çaykara Kaymakamı İhsan Ayrancı Uzungöl turizm destinasyonun çok zengin olduğunu belirterek bu zenginliğe yoganın da eklendiğini ifade etti. Eylül ayında yapılacak festivale büyük bir katılım beklediklerini belirterek, “Burada doğanın tüm renkleri ile baş başa yoga katılımcılara eşsiz bir deneyim yaşatacaktır.”dedi.

Çaykara Belediye Başkanı Hanefi Tok Eğe ve Akdeniz’de oluşan kum ve deniz turizmine Karadeniz bölgesinin güçlü bir alternatif oluşturduğunu dile getirdi. Belediye başkanı Tok, “Özellikle Trabzon ve uzungöl ilçemiz hem yayla hem de doğa turizmi için son derece önemli bir destinasyon alanıdır. Yeşilin her tonuna sahip olan ormanlarımız sonbaharda ayrı bir renk cümbüşü oluşturmaktadır. İlçemizde yoga turizminin gelişmesini arzuluyoruz.

TTSO Başkanı M.Suat Hacısalihoğlu yoga festivalinin yapılacağı alanlardan birinin dünyada marka olmuş cennet mekanlardan biri olan Uzungöl olduğunu söyledi. Yoga hocalarının uzungölü görmelerinin festivale yapacakları katkıları artıracağını ifade etti. Hacısalihoğlu, şehrimizi gezen yabancı gazetecilerin uzungölün ve festivalin tanıtımına büyük katkı yapmasını beklediklerini aktardı.

TÜRSAB Karadeniz Yürütme Kurulu Başkanı Suat Gürkök ruh ve bedenin birleştiği bir felsefe olarak görülen yoganın sağlık ve sağlık turizmi açısından çok yararlı olduğunu vurguladı. Yogayı Karadeniz’de turizm sektörü portföyüne eklemek istediklerini ifade eden TÜRSAB Başkanı Gürkök, “Yoga için uygun altyapımız var. Son derece güzel otellerimiz var. Uzungöl gibi çok önemli bir turizm merkezimiz var. Eylül ayında yapılacak festival için seyahat acenteleri birliği olarak bizde çalışmalarımıza başlıyoruz.”şeklinde konuştu.

Uzungöl’deki festival basın toplantısına katılan yoga hocaları körfez ülkelerinden gelen gazetecilerle küçük bir yoga deneyimi yaşattı.

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.