DOLAR 32,5546
EURO 34,8945
ALTIN 2434,364
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Trabzon °C

Demiryolu ve Trabzon Üniversitesi hayırlı olsun

tha – Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, “Erzincan-Trabzon Demiryolu ve Trabzon Üniversitesi şehrimize hayırlı olsun. Trabzon’umuz, Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın önderliğinde ve ekibiyle birlikte çağ atlamaya devam ediyor” dedi.

Konuyla ilgili olarak yaptığı değerlendirmede Trabzon’un çok uzun yıllardır demiryolunu istediğini hatırlatan Gümrükçüoğlu, “Ulaştırma Bakanlığı Devlet Demiryolları Genel Müdürlüğü Erzincan-Trabzon Demiryolunun etüd ve uygulama projesi ihalesinin 14 Mayıs 2018 tarihinde yapılacağını bildirmiştir. Uzun yıllardır demiryolu hayali kuran şehrimiz ve bölgemiz için bu, çok büyük bir müjdedir. Artık demiryolunun yapılıp yapılmayacağı, hangi güzergâhtan geçeceği gibi tartışmalar böylece geride kalmıştır. 14 Mayıs tarihinde gerçekleştirilecek ihalenin ardından hazırlanacak proje kapsamında yapım çalışmalarına başlanılacaktır. Bu dev yatırım şehrimize, bölgemize ülkemize ve milletimize hayırlı olsun” dedi.

Trabzon’a ikinci devlet üniversitesi kurulması kararının da alındığını hatırlatan Gümrükçüoğlu, “Yüksek Öğretim Kurulu (YÖK) Kanunu ile Bazı Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Tasarısı Başbakanımız Sayın Binali Yıldırım’ın imzasıyla TBMM’ye gelmiş ve onaylanmıştır. Trabzon Üniversitesinin kurulması kararı alınmıştır. Ülkemizin en büyük bilim yuvalarından biri olan Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) ve vakıf üniversitesi olan Avrasya Üniversitesinin yanı sıra şehrimizde kurulacak olan Trabzon Üniversitesi, eğitim şehri Trabzon’umuzun gücüne güç katacaktır” diye konuştu.

Trabzon’un Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın liderliğinde 2002 yılından beri aldığı dev yatırımlarla ismine layık hale geldiğini kaydeden Gümrükçüoğlu, “Trabzonspor’umuzun yeni stadyumundan dev Kanuni Bulvarına, demiryolundan ikinci devlet üniversitesine, yatırım adasına kadar dev yatırımları şehrimize sunan Sayın Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan başta olmak üzere Sayın Başbakanımız Binali Yıldırım’a, şehrimizin Bakanı Sayın Süleyman Soylu’ya, bakanlarımıza, milletvekillerimize Trabzon halkı adına şükranlarımı sunuyorum” ifadelerini kullandı.

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.