DOLAR 32,5004
EURO 34,6901
ALTIN 2496,864
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Trabzon °C

Trabzon’un Coğrafi İşaretli ürünleri YÖREX’de tanıtılıyor

tha – Yöresel Ürünler Fuarı’nın (YÖREX) 10’uncusu Antalya’da başladı. Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası (TTSO) Meclis Başkanı M. Şadan Eren ve TTSO Yönetim Kurulu Muhasip Üyesi Özcan İlarslan, fuarda Trabzon’un yöresel ürünlerinin sergilendiği standı ziyaret eden Türkiye Odalar ve Borsalar birliği (TOBB) Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu’na kazaziye ürünü tespih ve çeşitli hediyeler verdi.

TOBB’nin desteğiyle, Antalya Ticaret Borsası öncülüğünde Anfaş Fuar Merkezi’nde düzenlenen Yöresel Ürünler Fuarı (YÖREX) kapılarını bu yıl 10’uncu kez ziyaretçilerine açtı. DOKA’nın desteğiyle fuarda stant açan Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası ile Trabzon Ticaret Borsası, Coğrafi İşaretli Ürünler başta olmak üzere çeşitli ürünleri tanıttı.

  1. YÖREX Yöresel Ürünler Fuarı’nın açılışına Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, TOBB Başkanı M.Rifat Hisarcıklıoğlu, Antalya Valisi Münir Karaloğlu, Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek, TPK Başkanı Habib Asan, birçok ilin valisi ve oda-borsa başkanları katıldı.

Açılışta konuşan Bakan Varank, 10 yıldır kurumsallaşarak ve etkisini daha da arttırarak devam eden YÖREX’in bu yılki buluşmasının tüm katılımcılara hayırlı olmasını diledi.  Varank, fuarın yöresel ürünlerin markalaşması, ticarileşmesi ve korunması açısından sağladığı katkılarla bölgesel kalkınma politikalarına destek verdiğine vurgu yaptı. Coğrafi işaretli ürünlere de dikkat çeken Varank, coğrafi işaretin, toprağın, yörenin imzası olduğunun altını çizdi.

“ODA-BORSALARIMIZ COĞRAFİ İŞARETLİ ÜRÜNLERE ÖNEM VERİYOR”

TOBB Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu da bu yıl fuara 81 ilin tamamının ve KKTC’nin katıldığını belirterek, “Coğrafi işaretli ürünlerimize sahip çıkarak YÖREX’e katılan oda-borsalarımıza, kalkınma ajanslarımıza ve şirketlere teşekkür ediyorum. Coğrafi işaretli ürün üreticilerimizle ulusal perakendecilerimizi bir araya getirdik. Coğrafi işaretli ürünlerin ticarileşmesi en öncelikli konularımızdan biri. TOBB ve oda-borsa camiası olarak coğrafi işaretli ürünler için yoğun çaba sarf ediyoruz. Tescil edilen 447 coğrafi işaretli ürünün 182’sini oda-borsalar tescil ettirdi. İnceleme süreci devam eden 424 ürünün başvurusunun 158’ini de yine oda-borsalarımız yaptı” dedi.

TRABZON STANDINI ZİYARET ETTİ

TOBB Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu, DOKA’nın desteğiyle TTSO ve TTB tarafından açılan Trabzon standını da ziyaret etti. TTSO Meclis Başkanı M. Şadan Eren ve Yönetim Kurulu Muhasip Üyesi Özcan İlarslan, Hisarcıklıoğlu’na kazaziye ürünü tespih ve çeşitli hediyeler takdim etti. Standı ziyaret eden Isparta Valisi Ömer Seymenoğlu, Isparta Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen ve diğer konuklara, coğrafi işaretli ürünlerimizden Hamsiköy Sütlacı ve Vakfıkebir Ekmeği ile fındık ve çay ikram edildi.

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.