DOLAR 32,3694
EURO 35,0149
ALTIN 2326,041
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Trabzon °C

Trabzon’umuzu ismine layık hale getirmenin mutluluğu içerisindeyiz

tha – Tabakhane kentsel dönüşüm alanı ve Meydan Parkı ikinci etapta incelemelerde bulunan Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, “Trabzon’umuzu ismine layık hale getirmenin mutluluğu içerisindeyiz” dedi.

Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, inşa çalışmaları hızla devam eden Meydan Parkı ikinci etap kentsel yenileme alanı ile kamulaştırma ve yıkım çalışmalarının devam ettiği Tabakhane kentsel dönüşüm alanında incelemelerde bulundu.

TABAKHANE’DE KAMULAŞTIRMALAR

YÜZDE 97 ORANINDA TAMAMLANDI

Tabakhane’de yaptığı değerlendirmede alanda bulunan 670 binadan 654’ün kamulaştırma çalışmalarının tamamlandığını kaydeden Başkan Gümrükçüoğlu, “Tabakhane kentsel dönüşümü büyük bir alanı kapsayan, yüksek maliyetli bir yatırımdır. Alanda kamulaştırma işlemleri henüz tamamlanmamış olan sadece 16 bina kaldı. Bu binalar içinde süreç devam etmektedir. Kamulaştırma çalışmaları yüzde 97 oranında tamamlanmıştır. Bölgede uygulanacak olan rekreasyon projesi de TOKİ tarafından hazırlanarak Belediyemize teslim edilmiştir. Kamulaştırma ve yıkım çalışmalarının tamamlanmasıyla birlikte uygulama projesinin inşasına başlanacaktır. Yakın geçmişte gece kondu alanı olan Tabakhane Vadisi, büyük bir sosyal yaşam alanı olarak Trabzon’umuza kazandırılmış olacaktır” diye konuştu.

  1. ETAP TAMAMLANINCA
  2. ETABA BAŞLAYACAĞIZ

Büyükşehir Belediye Başkanı Gümrükçüoğlu, Tabakhane’deki temaslarının ardından Meydan Parkı ikinci etap kentsel yenileme alanında incelemelerde bulunarak yetkililerden bilgi aldı. Bölgede gerçekleştirdikleri çalışmalar ile Trabzon’un tarihini ortaya çıkardıklarını ifade eden Gümrükçüoğlu, “Meydan Parkı ikinci etap alanında çalışmalarımız süratle devam ediyor. Burası tamamlandığında Meydan Parkı ile bir bütün olarak halkımızın hizmetinde olacak ve hemen akabinde Meydan Parkı üçüncü etaba başlayacağız. Bu çalışmalarımızla Trabzon’umuzu ismine layık hale getirmenin mutluluğu içerisindeyiz” ifadelerini kullandı.

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.