DOLAR 32,5378
EURO 35,0011
ALTIN 2429,607
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Trabzon °C

GENÇLİK KONSERİ

Büyükşehir Türk Sanat Müziği Korosundan muhteşem ‘Gençlik Konseri’

 

Trabzon Büyükşehir Belediyesi Türk Sanat Müziği Korosu 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Haftası kutlamaları dolayısıyla muhteşem bir konser verdi. Hamamizade İhsan Bey Kültür Merkezi’ndeki ‘Gençlik Konseri ‘ne’ Trabzon Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Mustafa Akkaya, Ortahisar Belediye Başkan Yardımcısı Abdullah Uraloğlu, Ortahisar Belediyesi Meclis Başkan Vekili Nusret Onur ve çok sayıda sanatsever katıldı. Şef Taşkın Özer yönetimindeki Türk Sanat Müziği Korosu seslendirdiği koro ve solo şarkılarla katılımcılardan büyük alkış aldı.

Konserin sonunda ayrıca koroda 25 yılını dolduran Taşkın Özer, Oktay Kuloğlu, Gürsel Gençsoy ve Sabahattin Barutçu’ya birer plaket verildi.

Genel Sekreter yardımcısı Mustafa Akkaya plaket takdiminde yaptığı konuşmada Trabzon’un kültür, sanat ve uygarlık kenti olduğunun altını çizerek konserin düzenlenmesinde emeği geçenlere teşekkür etti. Sanatın toplumu toplum yapan en önemli değerlerden biri olduğuna dikkat çeken Akkaya, “Toplumlar, mazilerini, tarihlerini en net şekilde sanat ile ortaya koyar ve toplumların geçmişleri ne kadar büyük ise sanatları da o kadar büyük olur inancındayım. Türk milleti olarak çok köklü sanata ve sanatçılara sahip bir milletiz. 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Haftası münasebetiyle tertip edilen bu konser bu manada büyük önem arz etmekte. 4 bin yıllık tarihi kent olan Trabzon sanatın her alanında çok büyük sanatçılar yetiştirmiştir” ifadelerini kullandı. Akkaya daha sonra korodaki sanatçılara karanfil vererek katkılarından dolayı teşekkür etti.

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.