DOLAR 32,5979
EURO 34,8045
ALTIN 2501,405
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Trabzon °C

Trabzon’u Ortak Akıl ve Vatandaş Odaklı Hizmet Anlayışı ile Birlikte Yöneteceğiz

tha – Trabzon Valisi İsmail Ustaoğlu, basın mensuplarıyla tanışma toplantısında bir araya geldi.

Millete hizmet etme noktasında güzel hizmetler  yapmayı amaçladıklarını belirten Vali İsmail Ustaoğlu “ Şehrimizde ortak aklı ve ortak hafızayı ön planda tutan, vatandaş odaklı hizmet anlayışını temel prensip edinerek ilimizi yöneteceğiz. En önemlisi ortak yönetişimi ön planda tutan bir anlayış olacak. Bu yönetişim anlayışı içerisinde basın mensuplarımızın ayrı bir yeri olacak. Toplumumuzun işiten kulağı, gören gözü olan, gece gündüz demeden tek amacı kamuoyunu doğru bilgilendirmek olan basınımızın da bizlerin her zaman paydaşımız olacağınıza inanıyorum. Trabzon insanıyla birlikte büyüyen biri olarak bu bölgenin kültürüne ,yaşamına insanına yabancı değilim. Bu kültür ve medeniyet şehrine el birliğiyle güzel hizmet vereceğiz.  Çünkü bu şehir bir imparatorluk şehri. İbn_i Haldun’un “Şehirlerin  ruhu vardır” sözü gibi Trabzon’un da bir ruhu ve tarihi kimliği var.  Fatih’in fethettiği, Yavuz’un yönettiği, Kanuni’nin doğduğu, Cumhuriyetimizin kurucusu Atatürk’ün üç kez ziyaret ettiği Trabzon, her alanda marka olan  bir şehirdir. Şehrimiz kendini kültürde, sanatta ve spor  alanında ispatlamıştır. Trabzon 24 saat hareketli ve dinamik bir şehir olduğunu görüyoruz. “ dedi.

Basın ile sürekli istişare ve yardımlaşma içerisinde olacaklarını ifade eden Vali Ustaoğlu “Yerel basın  her zaman bizim gözümüz kulağımız, kader birliği yaptığımız arkadaşlarımız  olmuştur. Zaman zaman onlarla istişare ederek ilimizin ve toplumun yararına ve faydasına doğru habercilik ve bilgilendirme anlayışıyla hep dirsek teması olmuştur. Şehrimizin temel sorunları üzerine toplantılar yapıyoruz. Bu şehrin hizmetkarı olmak için buradayız. Sizlerle birlikte bu şehri yönetme noktasında yanınızda olacağımızı, sizleri de bizim yanımızda görmek istiyoruz. Hayatımızda önemli bir parçası olan  bu şehirde nasıl geriye dönük görev yaptığımız şehirlerde hoş bir seda bırakıp ayrıldıysak burada da en iyi şekilde hizmet verip hoş bir seda bırakıp ayrılmayı amaçlıyoruz. Hepinize katılımınızdan dolayı teşekkür ediyorum.” şeklinde konuştu.

Basın Mensuplarının sorularını cevaplayan Vali Ustaoğlu, Şehirdeki öncelikli konular hakkında bilgi verdi.

Trabzon’un Kalkınmasında Önceliğimiz; Turizm ve Sanayi Sektörleri 

En fazla üzerinde durduğumuz konu sanayi ve turizm oldu. Geçtiğimiz gün Milli Sanayi Hamlesi ile ilgili DOKA ev sahipliğinde sivil toplum dinamiklerinin de katıldığı bir toplantı yaptık. Buradaki yönümüz ve hedefimiz  turizmde yakalamış olduğumuz bu potansiyel ve fırsatını daha ileriye taşıma adına ne gerekiyorsa çalışmalar yapacağız. Bu sektörlerle ilgili toplantılar yaptık. Önümüzdeki bir iki hafta içinde bununla ilgili önemli bir toplantı yapacağız. Hedefimiz turizm alanında hizmet standardının yükseltilmesi için ortak paydaşlarımızla birlikte ortak akılla yapılması gerekenlerin üzerinde durmak. Sanayi sektöründe Cumhurbaşkanımızın istihdamın artırılması ile ilgili çok önemli çağrıları var. İstihdamın artırılması ve Organize Sanayi Bölgelerinin daha aktif çalışması üzerinde durduğumuz konuların başında geliyor. TTSO  bu alanda bizim en önemli ortağımız olacak. Ana eksenimiz turizm ve sanayi oluşturuyor.

“Biz Anadoluyuz” Projesi Doğu ve Güneydoğu Bölgesinde Karşılık Buldu

İçişleri Bakanlığımızın Güneydoğu ve Doğu Anadolu’daki çocuklarımız ülkemizin diğer bölgelerini tanımalarını ve kaynaşmalarını sağlayan “Biz Anadoluyuz” projesi bölgede çok olumlu etkilerinin olduğunu görüyoruz. Bitlis Valiliği sırasında 1500 öğrencimizi Antalya, Trabzon ve  Artvin’e gönderdik. O bölgenin kendine özgü koşullarını sizlerde biliyorsunuz. Bizde o bölgede hem Vali hem de Belediye başkanı olarak 1,5 yıl görev yaptık. Bu yavrularımız bizim yavrularımız. Sayın Bakanımızın kamuoyundan paylaşımlarından biliyorsunuz. Şu an terör örgütünün adeta  dip yaptığı ve panik içerisinde olduğu bir dönemi yaşıyoruz. Terörle mücadelede mağaraların inlerine ve en yüksek tepesine kadar devletimiz her alana hakim. Kahraman askerimiz orada çok önemli bir mücadele veriyor. Devletimiz askerimiz, polisimiz  ve jandarmamızla birlikte kararlılıkla devletimizin sağlandığı imkanlarla terörü bitireceğiz. Tabii burada sosyal projelerde çok önemli. “Biz Anadoluyuz” projesinin de çok büyük bir anlamı var. Burada emeği geçenlere teşekkür ediyorum. Bizlerde buradayken Bitlis ile gönül köprüsünü bu yıl içerisinde tekrar yaşatmayı istiyoruz.

“Şehirlere Kimlik Veren Tarihi Yapılardır”

Şehirlere kimlik veren tarihi binalardır. Şehrimizin en önemli tarihi yapılarından biri olan eski Valilik binamızı restore edip şehrimize kazandırmamız lazım. Sanatevi’nin tarihi binasında restorasyon çalışmaları devam ediyor. Şehrimizin bu noktadaki duyarlılığına göre hareket edeceğiz. Tarihi binamızın orijinalini koruyup tekrar şehrimize kazandıracağız.

Trabzon Huzur ve Güvenin En İyi Noktada Olduğu Bir Dönemi Yaşıyor”

Şehrimiz şu anda huzur ve güvenin en iyi noktada olduğu bir dönemi yaşıyor.

Yaylalarımızda huzurlu ve  güvenli olduğunu söyleyebilirim. Terör örgütü bu bölgede yer bulmaya çalışsa da bölge  insanımız bu noktada duyarlılığıyla  onlara  mekan oluşturabilecek alan vermedi. Terör örgütü mücadele ile ilgili bu bölgede çok anlamlı bir yıl oldu. Teröristler etkisiz hale getirildi.  Özellikle turizm çok kırılgan bir sektör olduğu için ilimizde huzur ve güven iklimin yaşaması için elimizden geleni yapıyoruz. Çok iyi bir ekibimiz var. Kolluk kuvvetlerimizle birlikte şehrimizin huzur ve güvenini olumsuz etkileyecek her türlü durumunu engelliyoruz.

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.