DOLAR 32,5197
EURO 34,8462
ALTIN 2488,93
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Trabzon °C

Trabzon’da Siyaset

Siyasetin kendi içindeki tartışmasız entrikaları, maalesef bir türlü kendini eksene oturtamıyor.
Öyle ki, her iktidar döneminde olduğu gibi, muhalefeti ile entrika dışına çıkartılamıyor.
Trabzon’da inişli çıkışlı, girdabın içinde hususiyetini sürdüren siyasiler, mantar gibi çoğalan/çoğaltılan partilerin içinde yoğrulurken, gerçek muhatabı vekil olarak ayırmak ciddi zorluklar içinde.
Birbirinden pek farkı olmayan, aynı kulvarda yürüyen siyasi oluşum, gelecek seneye yapılacak seçimlere odaklanmış durumda.
İlin saygın duruşu ile vatandaşlar arasında konuşulan, STK’ların da bu yarışın içinde vekil arayışına, bugün itibarıyla sahada görülmek istenenler şu şekilde belirti göstermektedir.
Haydar Revi, Av.Sibel Suiçmez, Vehbi Koç, Bekir Sıtkı Tarım, M. Suat Hacısalihoğlu, Dr. Hakan Usta, Şefik Türkmen, Cahit Erdem, Abdulkadir Uraloğlu, Abdi Serdar Üstünsalih, Hayriye Nurcan Yazıcı, Zekeriya Vardal,Celil Hekimoğlu, Prof. Dr. Hikmet Öksüz, Prof. Dr. Mithat Kerim Aslan, Halil Memiş, Semih Peker, Murat Zorluoğlu, Prof. Dr. Orhan Uzun, Osman Abanoz, Nihat Birinci, Prof. Dr. İsmail Hakkı Aydın, Mehmet Atalay, İsmail Şatıroğlu, Selahaddin Çebi, Hikmet Nuri Aydın, Tahsin Akyüz, Ali Türen Öztürk, İbrahim Kul, Berat Albayrak, Ahmet Ağaoğlu, Av İbrahim Keskin, Av Ahmet Metin Genç
Trabzon’da vekil olarak görülmek istenenler.
Bu ortamda, yarın veya daha sonraları yürüyüş kulvarında koşacak, siyasi ortamı yakından takip edip, birliktelik mantığıyla kamuoyuna sunacağız.

İMAMOĞLU’NA KURULAN TUZAK

İşin ilginç yanı, bir mahkeme kararı ve daha iki üst mahkeme süreci olduğu halde, toplumu germek mantığıyla gelecek istikbali olan Başkan Ekrem İmamoğlu’nu toplumun içine atar gibi onun adına siyasi şov ortamı oluşturmak isabetli değildir.
Ekrem Başkan kendi varacağı mesafeye varmak için özveri içerisinde olma hissiyatına ittifakı, ipotek koymuş bir durum oluşturmuştur.

Ülkenin milli hassasiyeti ile kendini gösteren bir siyasetçi İmamoğlu başarılı olma oluşumunu, başka kişi ve kişilerin tahakkümü dışına çıkarmak zorundadır, Trabzon’un evladı olan İmamoğlu, genel kanaatine daha uyumlu siyaset oluşturmalıdır.
Sonuç  itibariyle, bu oluşturulan durumdan zarar gören Ekrem Başkan olmuştur.

Nevzat YILMAZ
[email protected]

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.