DOLAR 32,5378
EURO 34,9085
ALTIN 2429,425
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Trabzon °C

Trabzon’da İŞKUR Kampüste Kariyer Günleri etkinliği yapıldı

tha – İŞKUR, Trabzon Üniversitesi ve Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası işbirliğiyle “Üniversite Kariyer Günleri” etkinliği düzenlendi.

Trabzon Üniversitesi Mahmut Goloğlu Oditoryumunda düzenlenen İşkur Kampüste Kariyer Günleri etkinliğine Trabzon Valisi İsmail Ustaoğlu, İşkur Bilgi İşlem ve Destek Hizmetleri Dairesi Başkanı Fahrettin Kaya, Akçaabat Kaymakamı Soner Şenel, Belediye Başkanı Şefik Türkmen, Trabzon Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Emin Aşıkkutlu, TTSO Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Tolga Avcı, İŞKUR Trabzon İl Müdürü İbrahim Büyük ve öğrenciler katıldı.

Toplantı öncesi Vali İsmail Ustaoğlu, çeşitli kurumların açtığı stantları gezdi, TTSO ABİGEM standında yapılan çalışmalar hakkında bilgi aldı.

“ÖĞRENCİLERİN İŞGÜCÜ PİYASASINA ENTEGRASYONU İÇİN ÖNEMLİ ETKİNLİK”

TTSO Başkan Yardımcısı Tolga Avcı, üniversitelerin bünyesinde gerçekleştirilen bu tür etkinliklerin öğrencilerin gelecek planları için çok önemli katkılar sağladığını belirterek, “Nitelikli insan kaynağı yetiştiren en önemli kurum olan üniversitelerimiz ile istihdama katkı sağlayan kurumlarımızın bir araya gelmesine vesile olmaktadır. Buradaki temel amaç okul sonrası gençlerin iş hayatına atılmalarına yönelik bir farkındalık oluşturmaktır. Yine değerli öğrencilerimizin işgücü piyasasına entegrasyonlarını kolaylaştırma adına da önemlidir. Gençlerin kariyer planlamalarını yaparken almış oldukları eğitimin yanında nelere ihtiyaçları olduğunu öğrenmek adına bu etkinlik kapsamında yapılacak çalışmalar yol gösterici olacaktır. Çünkü öğrencilerin almış olduğu eğitimlerin yanına farklı özellikleri de eklemesi gerekiyor. Etkinliğin bir diğer faydası da sizlerin kariyer yolculuğunda destek alabileceğiniz kurumları ve imkânları öğrenmek. Bu kapsamda bu etkinlik size bu fırsatlardan yararlanma adına yol gösterici olacaktır” dedi.

“İNANMAK BAŞARMANIN YARISIDIR”

Trabzon Valisi İsmail Ustaoğlu ise öğrencilere seslenerek şunları söyledi:

“Hepimizin çıkmış olduğu bir hayat yolculuğu var. Bu hayat yolculuğunun ara istasyonları var. Öğrencilik de bu dönemlerden birisidir. Yarın ‘mezun olduğumda iş bulabilecek miyim?’ endişesi taşıyorsunuz. Bu endişeleri bizler de öğrenciyken yaşadık. Ama inanmak başarmanın yarısıdır. Eğer inanırsak başaramayacağımız hiçbir şey yoktur. Umutsuzluğa asla kapılmayın. Ülkemiz kadim geçmişiyle, tarihiyle büyük bir ülkedir. Geçmişte olduğu gibi bugünde yarında bu coğrafyada her zaman var olacağız. Kader gayrete aşıktır. Eğer inanıyorsanız ve gayretli olursanız başarırsınız. Sizler de bu gayretinizin karşılığını göreceksiniz.”

“ÖĞRENCİLER GELECEKLERİNİ PLANLAMALI”

İŞKUR Genel Müdürlüğü Bilgi İşlem ve Destek Hizmetleri Daire Başkanı Fahrettin Kaya ise İŞKUR’un üniversite öğrencilerine yönelik yoğun bir biçimde çalıştığını kaydederek, “Üniversite öğrencileri içinde İŞKUR’un kendilerine sunduğu hizmetlerden haberdar olanların sayısı oldukça düşük. İşgücü piyasasında rekabet yüksek ama öğrenciler kendi geleceklerine yönelik planlama konusunda oldukça isteksiz davranıyorlar. Bir kurtarıcı beklemeye gerek yok. Hepiniz kendi kararınızı verecek durumdasınız. Artık yalnızca üniversiteden mezun olmak yetmiyor. Niteliklerimizi geliştirmeliyiz. Kendinizi geliştirebilmeniz, kariyerinizi planlayabilmeniz için her türlü desteği vermeye hazırız. İşbaşı eğitim programlarından faydalanmanızı öneririm” dedi.

Konuşmaların ardından İŞKUR İş ve Meslek danışmanı Emel Şahinler tarafından İş Arama Becerileri, Ferrero İnsan Kaynakları Uzmanı Emine Karakoç tarafından Mülakat Simülasyonu, eski Turkcell Türkiye Satış Müdürü Ahmet Kazaz tarafından “Hayallere Ulaşmak Yürek İster” ve Medipol Üniversitesi Öğretim Görevlisi Bilal Eren tarafından “Dijital Dönüşüm mü, Gelişim mi?” konulu sunumlar gerçekleştirildi.

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.