DOLAR 32,5004
EURO 34,6901
ALTIN 2496,864
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Trabzon °C

TTSO Ağustos ayı meclis toplantısı yapıldı

tha – Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası Ağustos ayı meclis toplantısı gerçekleştirildi. Pandemi tedbirleri nedeniyle çevrimiçi olarak yapılan meclis toplantıları, 17 ay aradan sonra ilk kez yüz yüze yapıldı.

Meclis Başkan Yardımcısı Halil İbrahim Nalbant yönetiminde gerçekleştirilen meclis toplantısının ilk bölümünde TTSO’nun Ağustos ayı faaliyetlerinin yer aldığı film izlendi.

TTSO Yönetim Kurulu Başkanı M. Suat Hacısalihoğlu, toplantıda yaptığı konuşmada, yürütülen projeler konusunda son bir ay içinde yapılan çalışmaları anlattı. Hacısalihoğlu, uzun bir süre sonra yüz yüze meclis toplantısı yapmanın memnuniyetini yaşadığını da vurgulayarak sözlerini şöyle sürdürdü:

“1 Temmuz’dan itibaren piyasalara özellikle turizm ve hizmet sektörünün beklediği hareketlilik geldi. İlimize gelen uçak seferleri, yolcu sayısı ve konaklamalarda pandemi dönemine göre önemli bir artış olduğunu görebiliriz. 2019’un yani pandemi öncesinin rakamlarının altındayız hala. Bütün beklentimiz yoğunluğun biraz daha sürmesi ve şehrimize biraz daha sıcak paranın girmesi, böylece ekonominin rahatlamasıdır. Turizmde yeni pazarlara açılma doğrultusunda hareket etmek zorundayız. Önümüzdeki yılın hazırlığı açısından bu önemli.”

Başkan Hacısalihoğlu, “Fındık sezonu hava şartları nedeniyle hasatta bazı sıkıntılar olsa bile başladı ve sürüyor. Fındık hasadının ardından ekonomik yönden yine bir canlılık olduğunu bekliyoruz. Okulların ve şehrimizdeki üniversitelerin açılmasıyla ekonomik yönden ilave bir katkı olacaktır. Ekonomik güven endeksinin 2.3 puan artması da bizi gelecek adına umutlandırmıştır” dedi.

Başkan Hacısalihoğlu, somon yumurtası üretimi için kurulması planlanan tesis konusundaki çalışmalar hakkında da meclis üyelerine bilgi verdi.

TTSO’nun Ağustos ayı meclis toplantısında ayrıca meclis üyeleri Alper Bekar, Ahmet Kazaz, Muzaffer Yıldız ve Erkut Çelebi de söz alarak gündemle ve sektörleriyle ilgili düşüncelerini dile getirdi.

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.