DOLAR 32,3403
EURO 35,11
ALTIN 2309,849
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Trabzon °C

Trabzon Yatırım Adası Endüstri Bölgesi Yönetici AŞ Genel Kurulu yapıldı

tha – Trabzon Yatırım Adası Endüstri Bölgesi Yönetici AŞ Genel Kurul Toplantısı gerçekleştirildi.

Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası’nda (TTSO) Trabzon Valisi İsmail Ustaoğlu başkanlığında gerçekleştirilen toplantıya Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu, TTSO Başkanı M. Suat Hacısalihoğlu, Arsin Belediye Başkanı Sait Gürsoy, DOKA Genel Sekreteri Onur Adıyaman ve diğer ilgililer katıldı.

Mevcut durum, gelecekte yapılacak faaliyetler ve diğer gündem maddelerinin görüşüldüğü toplantıda konuşan Trabzon Valisi İsmail Ustaoğlu, “Bölgemizin, ilimizin, ülkemizin istihdamına, ekonomisine, iş dünyasına büyük katkı sağlayacak olan bu önemli yatırımın hayırlara vesile olmasını diliyorum. Başta Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere bakanlarımıza teşekkür ederim” dedi.

Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu ise, bundan sonraki süreci de şehrin dinamiklerinin katkılarıyla sonuçlandırmayı hedeflediklerini vurguladı.

“BU TOPLANTI BİR TARİHE İMZA ATMAKTIR”

TTSO Başkanı M. Suat Hacısalihoğlu, 2013 yılının Kasım ayında başlatılan sürecin bugüne geldiğini vurgulayarak, şunları söyledi:

“Projeye hizmet veren o dönemki Valimiz rahmetli Recep Kızılcık’a, dönemin DOKA Genel Sekreteri Çetin Oktay Kaldırım’a, o günden bugüne kadarki valilerimiz ve belediye başkanlarımıza destekleri için teşekkür ediyoruz.  Arsin’in geçmiş dönem belediye başkanı Erdem Şen’in destekleri olmuştur. Kanunun çıkarılması konusunda eski Bilim, Sanayi, Teknoloji Bakanımız Faruk Özlü’nün çok büyük desteği olmuştur. Bu duruma gelmemizde özellikle şunu belirtmek istiyorum; 2013 yılında Sayın Cumhurbaşkanımıza odamızda yapılan toplantıda 11 adet proje sunmuştuk. Bir tanesi de Yatırım Adası projesiydi. Kendisi ‘Siz çalışmanıza devam edin, talep toplamaya devam edin, bu kanunu çıkarmak bizim işimiz’ demişti. O günden bu yana bizler de gerek valilerimiz,  gerek belediyelerimiz gerekse ilgili kurumlarla işi takip ettik. En büyük destekçilerimiz Berat Albayrak Bakanımız, Süleyman Soylu Bakanımız oldu. Çevre ve Şehircilik Bakanlığımızın da kanunun çıkmasında büyük etkisi olmuştur. Bu şekliyle birçok bakanımızın bu projeye desteği olmuştur. Yönetici şirketimizin ilk resmi toplantısında özellikle bunları belirtmek istiyorum. Bugünkü toplantımız bir tarihe imza atmaktır.”

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.