DOLAR 32,5647
EURO 34,9911
ALTIN 2422,104
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Trabzon °C

Büyükşehir Sabaha Kadar Sahadaydı

tha – Trabzon’da dün akşam saatlerinde meydana gelen şiddetli yağış yaşamı olumsuz etkiledi. Sorunlu bölgelere anında müdahale eden TİSKİ ekipleri, ana arterleri sürekli açık tuttu.

Doğu Karadeniz Bölgesi genelinde etkili olan sağanak yağış, dün akşam Trabzon’da da hayatı olumsuz etkiledi. Gece saatlerinde başlayan ve yaklaşık 3 saat etkili olan yağış, Ortahisar ilçesi sınırlarındaki 5 ayrı noktada su taşkınlarının yaşanmasına neden oldu.

Yağış beklentisi nedeniyle akşam saatlerinden itibaren kentin belirli noktalarında konuşlandırılan Büyükşehir Belediyesi Trabzon İçme Suyu ve Kanalizasyon İdaresi (TİSKİ) Genel Müdürlüğü ekipleri, 52 personel ve 34 araç gereç ile su taşkın ve baskınlarına anında müdahale etti. Sorun yaşanan bölgelerde tahliye ve temizlik çalışmaları sabahın ilk ışıklarına kadar sürdü.

Sağanak yağışın başlamasıyla birlikte sahaya inen Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu, TİSKİ ekiplerince Aydınlıkevler Mahallesi ile Yavuz Selim Bulvarı üzerinde yürütülen temizlik çalışmalarını yerinde inceledi. Şehir genelinde çok büyük bir sorunun yaşanmadığının altını çizen Başkan Zorluoğlu, Aydınlıkevler Mahallesi’nde yürütülen altyapı çalışmasının tam da bu tür su baskılarını önüne geçilmesi adına yapıldığını vurguladı.

Aydınlıkevler Mahallesi 609 Nolu Sokak’ta yürütülen kanalizasyon ve yağmursuyu ayrıştırma projesinin en kısa sürede bitirileceğini söyleyen Başkan Zorluoğlu, “Her yağışta su baskınlarının yaşandığı mahallede, yağmursularının kontrollü bir şekilde akışı sağlanacak. Bu projemizin tamamlanmasıyla burada artık olumsuz görüntüler ortaya çıkmayacak.” dedi.

Dün gece yağan aşırı yağıştan etkilenen Giresun’da bazı bölgelerde de hasar meydana geldi.

Trabzon Büyükşehir Belediyesi, birçok ekipmanları ile destek ve yardım amaçlı Giresun’a diderek çalışmalara başladı.

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.