DOLAR 32,5004
EURO 34,6901
ALTIN 2496,864
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Trabzon °C

Trabzon, Mehmetçikle El Ele

tha – Trabzon Valiliği ve Trabzon Büyükşehir Belediyesi tarafından gerçekleştirilen “Mehmetçikle El Ele” Programı, 15 Temmuz Şehitler ve Hürriyet Meydanı’nda icra edildi. Program kapsamında Ortahisar Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü tarafından, geliri Mehmetciğe aktarılmak üzere düzenlenen kermes, yoğun ilgi gördü.

TRABZON HER ZAMAN ÖN PLANDA OLMUŞTUR

Büyükşehir Belediyesi Mehteran Takımı’nın konseri ile başlayan program, Kur’an-ı Kerim tilaveti ile devam etti. Programda katılımcılara seslenen Trabzon Valisi İsmail Ustaoğlu, Trabzon’un vatan sevgisi ile her zaman ön planda olduğunu ifade etti. Ustaoğlu, “Trabzon demek ‘millilik’ demek, Trabzon demek ‘yerlilik’ demek, Trabzon demek ‘vatanperverlik’ demek, Trabzon, bayrak sevgisi ile ezan sevgisi ile hassasiyeti ile her zaman ön planda olmuştur. İşte bugün burada da ülkemizin geçirmiş olduğu bu anlamlı süreçte güzel bir mesaj vermek adına Trabzon’daki sivil toplum kuruluşlarımız, özellikle hanım efendilerin himayesinde güzel bir organizasyondayız. Emeği geçenlere teşekkür ediyorum” dedi.

‘TÜRK ASKER DOĞAR’ SÖZÜNÜ YAŞIYORUZ

Trabzon Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Atilla Ataman ise konuşmasında Türk milletinin, daima ümmetin emrinde olduğuna dikkat çekti. Türk milletinin asker bir millet olduğunu kaydeden Ataman, “Hani derler ya, ‘Türk asker doğar’ diye, işte bunun güzel bir örneğini burada yaşıyoruz. Bu organizasyonun katılımcılarına ve izleyicilerine baktığımızda, şehit kanı ile vatan yaptığımız bu toprakların alın teri ile vatan kalmasını sağlayan insanlarımızın emeklerini ayakta alkışlamamak mümkün değil” diye konuştu.

ÜMMETİN EMRİNDE OLAN BİR MİLLETİZ

Başkan Vekili Ataman sözlerini özetle şu şekilde tamamladı: “Dün bir başka ülkemizin büyükelçisi ile beraber, Katar büyükelçisi ile konuşurken, Katar’ın Türkiye’ye katkılarından bahsetti. Bende kendisine, katar hiçbir şey yapmasa bile ‘biz, Yemen’de, Mısır’da, Irak’ta, Suriye’de, Katar’da olmak zorundayız’ dedim. Çünkü bu bizim mecburiyetimiz. Biz millet olarak, ümmetin emrinde olan bir millet olduğumuzu bilerek yaşıyoruz. Biz her hâlükârda, kendi güvenliğimiz için olmasa bile Suriyelilerin güvenliği için Barış Pınarı Harekâtını yapmak zorundaydık. Şehitlerimize rahmet diliyoruz, gazilerimize acil şifa diliyoruz. Millet olarak onların yanında olduğumuzu göstermek için Trabzon’da bu organizasyonun yapılmasına emeği geçenlere teşekkür ediyorum.”

Protokol konuşmalarının ardından fotoğraf sergisi ve etkinlik çadırlarının gezilmesi ile programa devam edildi. Programda, çocuklar Mehmetçiğe şiir ve mektup yazarken, Mehmetçik konulu resim çalışması yapıldı. Alanda oluşturulan Mehmetçik maketi ile katılımcılara Türk askeri ile hatıra fotoğrafı çekilme imkânı sunuldu. Ayrıca Mehmetçik’e destek amacıyla kermes düzenlendi.

Trabzonluların yoğun ilgi gösterdiği programda, Trabzon Valisi İsmail Ustaoğlu ve Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Atilla Ataman’ın yanı sıra; AK Parti Trabzon İl Başkanı Haydar Revi, Ortahisar Kaymakanı Tolga Toğan, AK Parti Ortahisar İlçe Başkanı Temel Altunbaş ile kamu kurumları ve STK’ların yetkilileri hazır bulundu.

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.