DOLAR 32,5472
EURO 34,7396
ALTIN 2488,734
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Trabzon °C

Trabzon Kuyumcukent’in tanıtım toplantısı yapıldı

tha – Trabzon’un Pazarkapı mevkiinde yapılması planlanan Kuyumcukent’in mimari proje tanıtım toplantısı gerçekleştirildi.

Toplantıya Trabzon Büyükşehir belediye Başkanı Murat Zorluoğlu, Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç, Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası (TTSO) Başkanı M. Suat Hacısalihoğlu, Trabzon Kuyumcular ve Saatçiler Esnaf ve Sanatkârlar Odası Başkanı Ali Yazıcı ile kuyumcular katıldı.

Programın açılışında yapılan proje tanıtımında, Trabzon Kuyumcukent’te 91 adet üretim alanı, 2 adet ayar evi, taş kesim merkezi, taş tasarım merkezi ve 50 satış mağazasının yanı sıra restoran, toplantı salonu ve kiralanabilir dükkanlar bulunacağı vurgulandı.

TTSO Başkanı M. Suat Hacısalihoğlu, başlangıç ve proje toplantıları TTSO’da gerçekleştirilen Kuyumcukent konusunda uzun süre çalışmalar yapıldığını belirterek, “Bu proje şehrimizde gelişmiş olan kuyumculuk sektörünün fiziki altyapıyla birlikte ileri seviyede ticarileşmesi için önemli bir adımdır. Fiziki anlamda sıkıntıların aşılması ve üretimin uluslararası standartlara getirilmesi konusunda da önemli bir projedir. Şehrimize gelen yerli ve yabancı turistlerin Kuyumcukent’e büyük ilgi göstereceğine eminiz. Burada üretim izlenebilecek, satış mağazalarında alışveriş yapılabilecek. Ticarete büyük katkı sağlayacağı ortadadır” dedi. Hacısalihoğlu, oda olarak coğrafi işaretli ürünlerin satışı için e-ticaret portalı hazırladıklarını belirterek, portalın bu tür ürünlerin güvenli ve kontrollü satışının yapılmasına ve ticaretin artmasına katkı sunacağını da sözlerine ekledi.

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.