DOLAR 32,3697
EURO 34,972
ALTIN 2325,556
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Trabzon °C

Trabzon iş dünyasının Gürcistan’daki yatırım ve ticaret kapasitesini artırmalıyız

tha – Gürcistan’ın Trabzon Başkonsolosu Gela Japaridze, Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası (TTSO) Başkanı Erkut Çelebi’yi ziyaret ederek işbirliği konularında görüş alışverişinde bulundu. Başkan Çelebi, Trabzon iş dünyasının Gürcistan’daki yatırım ve ticaret kapasitesini artırmak için girişimler yapmak istediklerini ve bu konuda destek beklediklerini vurguladı.

Gürcistan’ın Trabzon Başkonsolosu Gele Japaridze, TTSO Başkanı Erkut Çelebi ve yönetim kurulu üyelerini ziyaret ederek yeni görev döneminde başarı dileklerini iletti. Japaridze, geçtiğimiz günlerde Gürcistan tanıtım günlerinin Trabzon’da yapıldığının hatırlatarak, “Ticaretin yanı sıra kültürel ve sosyal ilişkilerimizin gelişmesi için bu tür organizasyonların çok önemli olduğunu düşünüyorum. Bahar mevsiminde Batum’da da aynı organizasyonun Türkiye ayağının yapılması planlanıyor. Ayrıca karşılıklı ticaretin artırılması için iş adamlarının bir araya gelmesini, ikili iş görüşmeleri yapmalarını önemli buluyoruz. Bu konuda da her türlü organizasyona destek vermeye hazırız. Batum’daki ticaret odası ile yatırım olanakları konusunda da görüşmenizin faydalı olacağına inanıyoruz” dedi.

“GÜRCİSTAN’DA TRABZON İŞ DÜNYASI OLARAK DAHA ETKİLİ OLMAK İSTİYORUZ”

TTSO Başkanı Erkut Çelebi de, Başkonsolos Japaridze’ye ziyareti nedeniyle teşekkür ederek, “Trabzon iş dünyasının Gürcistan’daki yatırım ve ticaret kapasitesini artırmak için girişimler yapmak istiyoruz. Orada sanayi üretimine katkıda bulunmayı amaçlıyoruz. Bu konuda öncelikli hedeflerimiz var. İnşaat malzemelerinin hem üretilip hem satışının yapılacağı bir sanayi bölgesi kurmak için sizlerin desteğini bekliyoruz. Öncelikle Batum daha sonra Tiflis’te bu tür bir yatırımı Trabzonlu işadamları olarak yapmayı çok istiyoruz. Gürcistan’ın sanayisi ve ticaretinde daha etkili olmak istiyoruz. Oradaki yatırımlarımızın Gürcistan’ın istihdamına katkıda bulunacağını da dikkatlerinize sunmak istiyorum” dedi.

Başkan Çelebi, Batum’da yatırım olanaklarıyla ilgili görüşmelerin yapılacağı bir çalışma ziyareti planladıklarını da ifade etti.

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.