DOLAR 32,5254
EURO 34,9183
ALTIN 2439,474
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Trabzon °C

TRABZON GAZETECİLER CEMİYETİ BAŞKANLIĞI’NA NEVZAT YILMAZ ADAY

Trabzon Gazeteciler Cemiyetinin 7 Mayıs 2016 tarihinde yapılacak olağan genel kurulunda          Nevzat YILMAZ Başkanlığa aday olduğunu açıkladı. Trabzon’da yaklaşık 45 yıldır basın sektörünün içerisinde bulunan YILMAZ’ın meslektaşlarına ve kamuoyuna yaptığı basın açıklaması.

“Üyesi olmaktan onur duyduğum Trabzon Gazeteciler Cemiyetinde üç yıldır Başkan Yardımcılığı görevinde bulunmaktayım, bu süre içerisinde oluşturmuş olduğumuz yönetim kurulunda değerli arkadaşlarla hizmet etmek onurunu yaşadım. Meslektaşlarımıza bu süre içerisinde birliktelik gururu ile mutluluğunu bizlerle paylaşan sevgili arkadaşlarıma teşekkürlerimi ve iyi dileklerimi iletiyorum.

Her zaman her şeyin en iyisine layık olan Trabzon Gazeteciler Cemiyeti’nin değerli üyelerinin arzu ettikleri hizmet anlayışına katkı yapmak için ve birlikteliğe farklı bakış açısı getirmek amacıyla 2016 mayıs ayında yapılacak Trabzon Gazeteciler Cemiyeti seçimlerinde Başkanlığa aday olduğumu açıklıyorum.

Takdir ve desteklerinizi bekler en iyi dileklerimle sevgi ve saygılarımı iletiyorum”

 NEVZAT YILMAZ

Trabzon merkez erdoğdu mahallesinde hayat buldu, eğitim ve öğretimini Trabzon’da tamamladı.Okul çağlarında basın kuruluşlarında çalışmaya başladı, 1971 yılında ileri gazetesinde ardından ikbal gazete ve matbaasında uzun bir süre gazetecilik ve matbaacılık üzerine çalışarak mesleğin her alanda bünyesinde yer edecek deneyimler kazandı. 1975 yılında merkezi Ankara’da bulunan Anadolu basın birliğinin kurucuları arasında yer aldı ve bu birliğin 18 yıl Trabzon temsilciliğini yaptı, daha sonra bu birliğin Trabzon şubesini oluşturarak bir dönem şube başkanlığını yaptı. Trabzon’da yerel  gazetelerin zor şartlarda yayınlandığı dönemde Trabzon Basın Bülteni adlı 12 sayı bir gazete çıkardı, (1975). Yine aynı yıl Yılmaz matbaacılık yayıncılık işletmesini kurdu ve yayıncılığa aktif olarak devam etti. 1979 yılında kemençe kültür ve sanat dergisi çıkardı, aylık olarak yayınlanan dergi 1987 yılına kadar devam etti.

Trabzon’da sosyal faaliyetlerin özünü oluşturan birçok derneğin kuruculuğunda önayak oldu, bunların ilk sıralarında bulunan Tiyatro ve Sosyal faaliyetler derdiği 1981 ile 2000 yılına kadar sürdü ve Devlet tiyatrosunun Trabzon’a kazandırılmasında etken oldu. Radyo ve televizyonların serbest yayın hakkı alımında öncü derneklerde faaliyet gösterdi ve bu serbestiyetin kazanılmasında katkıları mevcuttur, bunun akabinde Bu sektörün hayata geçirilmesinden sonra Anadolu radyo ve televizyon yayıncılar birliğinin kuruluşunda etken oldu, Bu birliğin Karadeniz bölge şubesini oluşturarak 2. Dönem Şube Başkanlığını yaptı. Radyo ve televizyonlarda kültür ve sanat programları yapmakta. Bugüne kadar mesleğin çeşitli alanlarından 21 ödül almış olup bunların en önemlisi 1981 yılında İstanbul Gazeteciler cemiyeti Başkanı Burhan Felek’ten aldığı ödüldür.

Yayınlanmış üç adet eseri vardır. Olaylarda Basın, Anayasal  Basın, Makaleler. Hazırlamakta olduğu Trabzon 1970 – 2015 arasında Trabzon Basını ve Hayallerim hayatım ve Ben adlı iki eser bu yıl okurlarıyla buluşacak. Trabzon basın yayın camiasına kazandırdığı Trabzon Haber Gazetesi haftalık olarak 1991 yılından beri yayınlanmaktadır. 1991 yılında Karadeniz Yazarlar Birliğinin kurucuları arasında bulunarak iki dönem yönetim kurulunda görev yaptı.

            Trabzon basın yayın faaliyetlerinde 46 yılı geride bırakan ve çok sayıda makalesi yayınlanan Nevzat Yılmaz’ın bu camiada hayat bulan ve zor şartlarda bugünlere saygınlığı ile gelen bir değer olarak hizmetlerine yine bu alanda devam edecek, basın sektörüne ve bu değerlere katkı verecektir.

E-mail: [email protected]

NEVZAT YILMAZ’IN TRABZON GAZETECİLER CEMİYETİ GENEL KURULUNDA
SUNACAĞI TEBLİĞ VE FAALİYETİDİR
TRABZON GAZETECİLER CEMİYETİNİN DEĞERLİ ÜYELERİ
  • TRABZON GAZETECİLER CEMİYETİNE ÜYE OLAN BÜTÜN ARKADAŞLAR CEMİYETİN OLUŞTURULACAK TÜM İMKANLARINDAN YARARLANDIRILACAKTIR.MESLEĞİN SAYGIN HALE GETİRİLMESİ İÇİN ETİK KURALLARIN BELİRLENİP BUNLARIN LAYIKI İLE UYGULANMASINA YÖNELİK ÇALIŞMALAR YAPILACAKTIR.
  • TRABZON GAZETECİLER CEMİYETİ ÜYELERİ TRABZON’DA VE TRABZON DIŞINDA İTİBARLARININ EN ÜST SEVİYEYE ÇIKARTILMASI İÇİN ÖZEL PROJELER ÜRETİLECEKTİR.
  • GAZETECİLERİN KONUT İHTİYAÇLARININ KARŞILANMASI İÇİN ÇALIŞMALAR BAŞLATILIP BU KONUDA KISA SÜREDE SONUÇ ALINMASI İÇİN CEMİYET ÜYELERİNİN DE İÇERİSİNE DAHİL OLACAĞI BİR KOMİSYON KURULACAKTIR.
  • BUGÜN ELİMİZDE OLAN GAZETECİLER CEMİYETİNİN GELECEĞİNİN NE OLACAĞI BELLİ OLMADIĞINDAN BU MANADA DAHA KAPSAMLI BİR CEMİYET BİNASINA KAVUŞTURULMASI İÇİN GEREKLİ ALT YAPI OLUŞTURULUP UYGULAMAYA KONULMASI ÇALIŞMASI BAŞLATILACAK-MEVCUT BİNANIN TRABZON’UN MEDYA YÜZ AKI OLARAK YİNE DEVAMININ SÜRDÜRÜLEBİLİRLİĞİNİ SAĞLAYIP PRESTİJ MANASINDA ÖZEL OLARAK DEĞERLENDİRİLECEKTİR.
  • LOKAL HİZMETLERİNDEN RAHATLIKLA FAYDALANA BİLMELERİ İÇİN CEMİYET ÜYELERİNİN DIŞINDA HİÇ KİMSENİN GİRMEMELERİ SAĞLANACAK VE CEMİYET ÜYELERİNE CEMİYET LOKALİNDE SUNULAN ÇAYIN ÜCRETSİZ VERİLMESİ VE DİĞER SUNUMLARIN MEŞRUBAT VE İÇECEKLERİN FAHİŞ FİYATTAN DEĞİL ÇOK UYGUN FİYATTAN VERİLMESİ SAĞLANACAKTIR.
  • CEMİYETE ÜYE KADIN VE ERKEK ÜYELERİN BİR ARADA ORTAM OLUŞTURMALARI GÜNLÜK STRESLERDEN UZAKLAŞA BİLMELERİ İÇİN SIK SIK CEMİYETTE ÇAY VE SOHBET BULUŞMASI YAPILMASI SAĞLANACAKTIR
  • ZAMAN ZAMAN İLİN ÜST DÜZEY BÜROKRATLARINI CEMİYETE DAVET EDİP MESLEKİ SOHBETLERLE BİR ARAYA GELMEYİ SAĞLAMAK BU VESİLEYLE GAZETECİLERİN SAHADA OLUŞAN YANLIŞ ANLAŞILMALARIN DA ÖNÜNE GEÇMEYİ SAĞLAYACAĞIZ
  • HER YIL DÜZENLENEN 10 OCAK GAZETECİLER GÜNÜNÜN GAZETECİLERİN KENDİ SAYGINLIKLARINI ARTTIRMAK İÇİN BİRLİKTELİK ANLAMIN DA AYNI GÜN VE AKABİNDE CEŞİTLİ ETKİNLİKLER TERTİP EDİLECEKTİR.BU ETKİNLİKLER ÖNCÜLÜĞÜN DE İLİN TÜM DİNAMİKLERİ DE BİRARAYA GETİRİLİP SOSYAL PAYLAŞIM YAPILACAKTIR
  • GAZETECİLER CEMİYETİNİN TRABZON BÜROKRATLARI İLE İLİŞKİLERİNİN DAHA SAĞLIKLI OLMASI İÇİN ZAMAN ZAMAN KARŞILIKLI ZİYARETLER YÖNETİM OLARAK SAĞLANACAKTIR.
  • CEMİYET ÜYESİ TÜM ARKADAŞLARIN KENDİLERİNE ULAŞMASI KAYDI İLE BAYRAM VE YIL BAŞI TEBRİĞİ GÖNDERİLECEK AYRICA O GÜNE MÜNHASIR HEDİYELER TAKDİM EDİLECEKTİR.
  • CEMİYETİN KULLANIMDA OLACAK BİR HİZMET ARACI ALIMI SAĞLANACAKTIR.
  • TRABZON VE TRABZON DIŞINDA BULUNAN OTEL CAFE VE RESTORANTLARDA CEMİYET ÜYELERİNİN İNDİRİMLİ YARALANMALARI SAĞLANACAKTIR.BUNUN İÇİN DİĞER İL CEMİYETLERLE DE KOORDİNE EDİLECEKTİR.
  • GAZETECİLER CEMİYETİNİN YAYIN ORGANI OLAN MANŞET GAZETESİNİN İKİ AYDA BİR DÜZENLİ YAYINLANACAK BURADAN ELDE EDİLECEK REKLAM GELİRLERİNDEN BU GAZETENİN HAZIRLANMASINDA EMEĞİ GEÇEN KİŞİLERE BÖLÜŞTÜRÜLÜP CEMİYETİNİN KENDİ İMKANLARININ KULLANIMA AYRILAN MİKTARIN DIŞINDAKİLER İŞSİZ GAZETECİLERE VE ÇOCUĞU DOĞAN DÜĞÜN YAPAN MESLEKTAŞLARIMIZA PAYLAŞTIRILACAKTIR.
  • TRABZON GAZETECİLER CEMİYETİNİN TÜRKİYE’NİN ÖNDE GELEN CEMİYETLER ARASINDA BULUNMASI HUSUSİYETİ İLE TÜRKİYE VE BÖLGE GÜNDEMLERİNİN OLUŞUMU SAĞLANACAK TRABZON GAZETECİLER CEMİYETİ’NİN ÜYELERİNİN GAZETECİLERİN GÜNDEM TAKİP ETMEKTEN ZİYADE GÜNDEM BELİRLEMEDE KATKI SAĞLANMASI GERÇEKLEŞTİRİLECEKTİR.
  • TRABZON’UN YAKLAŞIK 240 YILLIK BİR BASIN GEÇMİŞİ OLDUĞU GÖZ ÖNÜNDE BULUNDURULARAK CUMHURİYET ÖNCESİ VE SONRASINI İÇERİSİNE ALABİLECEK TRABZON VİZYONUNU ARTIRMADA ÖNEMLİ SAYILABİLECEK BİR BASIN MÜZESİ KURULMASINA ÖN AYAK OLUNACAK HAYATA GEÇİRİLECEKTİR.
SONUÇ: DÜRÜST VE ŞEFFAF YÖNETİM
REKLAM ALANI
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.