DOLAR 32,3384
EURO 35,1542
ALTIN 2242,793
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Trabzon °C

Meclis Toplantısı Video Konferansla Gerçekleştirildi

tha – Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası (TTSO) Temmuz ayı meclis toplantısı, pandemi tedbirleri nedeniyle video konferansla gerçekleştirildi.

EREN: NORMALLEŞME İÇİN AŞI ÖNEMLİ

TTSO Meclis Başkanı M. Şadan Eren, Temmuz ayı meclis toplantısının açılışında yaptığı konuşmada şunları söyledi:

“Hepinizin ay içerisinde kutladığımız Kurban Bayramını tebrik ediyor, 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik günü sebebiyle şehitlerimizi rahmetle anıyor, gazilerimize bir kez daha şifa diliyorum. Kurban bayramı dolayısıyla odamız çatısı altında bir araya gelebilmenin mutluluğunu yaşadık. Fakat artan vaka sayıları sebebi ile bu meclis toplantımızı da telekonferans yöntemi ile gerçekleştirmenin herkesin sağlığı ve toplumun pandeminin hala sürdüğünü unutmaması açısından daha doğru olacağını düşündük. Bölgemiz özellikle turizm alanında geçmiş yıllarda yakaladığı artış yönlü döviz girdisini pandemi sebebi ile kaybetmiş, bu girdi noksanlığı iş dünyamızı zincirleme olarak etkilemişti. Fakat son dönemde Ürdün ve Umman artışlı hava trafiği turizmcilerimize moral oldu. Elbette ki Suudi Arabistan pazarı şehrimiz için çok önemlidir. Bu bölgeden şehrimize gelen turist sayısında normalleşme yaşanması hepimizin arzusu ve temennisidir. Okulların, üniversitelerin kapalı oluşu da başta hizmet sektörü olmak üzere şehrimiz esnafını zor durumda bırakmıştır. Eylül ayıyla birlikte bu noktada da normalleşme yaşanacağını umuyoruz. Elbette ki tüm bu normalleşme arzusunun en önemli kuralı aşı olma noktasında gerekli orana ulaşmak, maske mesafe kuralına uymayı sürdürmektir. Fındık sezonu geliyor. Bölgemizin milli ürünü, önemli değeri olan fındığın fiyatı geçtiğimiz yıllarda hasattan önce açıklanmış, bu durum her kesimden destek görmüştü. Bu yıl da fındık fiyatının açıklanmasının gecikmemesi önemli ve değerlidir. Ağustos sonuna kadar sunulan matrah artırımı, çeşitli borçların yapılandırılması hususunda da meslek komitelerinizi bilgilendirmeniz, bilinçlendirmeniz siz değerli meclis üyelerinden talebimizdir. Her meclis toplantısında olduğu gibi sözlerimi Maske – Mesafe – Temizlik kuralını hatırlatarak sonlandırmak istiyorum.”

HACISALİHOĞLU: BİR DAHA KAPANMA YAŞANMAMASI ADINA AŞI KAMPANYALARI YAPILMALIDIR

TTSO Başkanı M. Suat Hacısalihoğlu da Temmuz ayı meclis toplantısında yaptığı konuşmada, “TOBB Başkanımız Rifat Hisarcıklıoğlu başkanımıza, her iki ülke arasındaki ilişkilerin geliştirilmesine yaptığı katkıdan dolayı Alman Federal Cumhuriyeti tarafından Devlet Nişanı verilmiştir. Sayın Başkanımızı kutluyorum” dedi. Hacısalihoğlu, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Özellikle Ağustos ayında sona erecek olan 7326 sayılı Bazı Alacakların Yapılandırılması kanunu konusunda tüm üyelerimizin zamanı geçirmeden gerekli hassasiyeti göstermesini bekliyorum. TOBB üzerinden bakanlığa iletmiş olduğumuz çalışmaların neticesinde oluşan bu kanunun düzenlenmesi bizlerin talebiydi. Bu konuya gerekli hassasiyeti göstermemiz önemlidir. 1 Temmuz itibarıyla normalleşme konusunda adımlar atıldı. Açılma ve normalleşme devam ederken gerekli tedbirlerin alınması bizlerin üzerine düşen görevdir. Özel sektör olarak bir daha kapanma yaşamama adına aşı kampanyası yürütülmesi en büyük arzumuzdur. Bizler, ailemiz ve çevremizde olanları aşı olmaya yönlendirme önemlidir. TTSO olarak 10 bine yakın üyesi olan bir camiayız ve çalışanlarımızla bu kampanyayı sürdürmek zorundayız. Çalıştırdığımız işgücünün ve ailelerinin de aşılanmasını sağlamalıyız. Aşılamanın ülke adına geleceğimiz adına önemli olduğunu bir kez daha belirtmek istiyorum.”

“TURİZMDE YENİ PAZARLAR ARAMALIYIZ”

Başkan Hacısalihoğlu, “Piyasalarda Temmuz ayı itibarıyla normalleşmenin ardından büyük bir canlanma mevcut. Turizm sektöründe gerek yerli gerekse yabancı turistlerin şehrimizi ziyaretiyle ekonomimize önemli katkı olduğu ortadadır. Bunun sürdürülebilir olma konusunda gerekli adımların atılması gereklidir. Turizmin canlanmasıyla ilgili hareketlilik devam ederken bazı ülkelerin aldığı kararlar doğrultusunda ülkemize ziyaret kısıtlamaları olduğunu hepimiz biliyoruz. Bu konuda devletimizin çalışmalar yürüttüğünün farkındayız ve bu çalışmaların bir an önce sonuçlanmasını arzu ediyoruz. Bizlere düşen görev de özellikle turizm sektöründe yeni pazarlar aramaktır. Sadece bir bölgenin insanının turistine bağlı kalarak çalışmak elbette bazı sıkıntılar yarattı. Bunun için pazarı genişletmekte büyük yarar vardır. İhracatta da dışa açılım politikasını daha geniş alana yaymak zorundayız. Dış ticaret istihbarat elemanı eğitimini yeniden başlatacağız. Firmalarımızın dış ticarete daha fazla ağırlık vermesini arzuluyoruz. İkinci çeyrekteki büyümenin iyi şekilde çıkacağını ve yılsonu büyümemizin de 6’lara yakın olacağını şimdiden söyleyebiliriz. Bu bizlere moral kaynağı oluyor. Fındıkta özel sektörün istikrarlı bir fiyat politikası beklediğini de belirtmek istiyorum” ifadesini kullandı.

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.